Ajornat el judici pels presumptes delictes urbanístics i mediambientals a Ca n’Alzina

La defensa s’havia negat a aportar documentació essencial

Aquest matí s’ha iniciat al Jutjat Penal núm. 2 de Sabadell el judici sobre els presumptes delictes contra l’ordenació del territori i delicte mediambiental comesos a la finca de Ca n’Alzina, en què estava previst que declaressin una vintena de testimonis.

En la fase inicial de qüestions prèvies, l’acusació popular, exercida per l’Entesa per Sabadell, ha exposat que la defensa no havia aportat una documentació essencial requerida com a prova. Concretament s’havia fet un requeriment perquè el titular de l’empresa que gestiona l’hípica Barcelona Horses, Quirze Elias, aportés la documentació econòmica de l’empresa, a la qual cosa s’hi van negar al·legant que ho havia demanat l’acusació popular.

Tant la Fiscalia com l’acusació particular, exercida per l’Ajuntament de Sabadell, s’han adherit a la petició de la documentació, considerant que es tracta d’una prova rellevant en tant la defensa argumenta que l’hípica és una instal·lació d’interès públic.

La jutgessa ha instat l’acusat, Quirze Elias, a presentar la documentació al més aviat possible i ha suspès el judici, que previsiblement se celebrarà durant aquest trimestre.

Lamentem que una vegada més la defensa utilitzi argúcies per obstaculitzar el procés judicial amb l’objectiu d’anar-lo dilatant en el temps.

Cal recordar que el sumari s’inicià el març de 2014 a partir de la denúncia de l’Entesa per Sabadell al comprovar que a partir de l’any 2005 s’havien realitzat diverses construccions il·legals, s’havia alterat el terreny amb importants abocaments de terres i runes, així com amb tales d’arbres, torrents reomplerts, etc. amb la finalitat d’instal·lar-hi una hípica d’elit. Totes les actuacions es van realitzar en sòl no urbanitzable, especialment protegit pels seus valors agraris, ambientals i patrimonials pel planejament municipal i pel Pla Territorial Metropolità, sense cap mena de llicència, ni possibilitats d’obtenir-la.