L’Entesa per Sabadell celebra l’anunci que properament s’iniciaran les obres d’accessibilitat de Renfe centre

Renfecentre

L’adjudicació de l’obra encara no s’ha fet pública malgrat el procés de licitació finalitzà el juliol de 2015

L’anunci que properament s’iniciaran les obres de remodelació de l’estació de Renfe de Sabadell centre és per l’Entesa una molt bona notícia. Aquest anunci però s’ha realitzat sense que s’hagi fet públic quina ha estat l’empresa adjudicatària de les obres, malgrat que la licitació, la fase en què les empreses constructores poden presentar les seves ofertes per fer l’obra, va finalitzar el passat 23 de juliol de 2015, segons consta en el web de la Plataforma de contractació del sector públic.

RenfecentreConfiem que aquest anunci sigui en ferm, després de dècades de múltiples anuncis i incompliments per part de Renfe. El mes de juliol de 2013 ja es va comprometre a presentar el projecte al mes de setembre i a licitar les obres el desembre del mateix any, amb resultat negatiu una vegada més.

La remodelació de l’estació de Renfe centre és una obra que hauria d’estar executada des de fa anys, per tal d’eliminar les barreres arquitectòniques existents –manca d’ascensors i escales mecàniques que comuniquin el carrer amb el vestíbul intermedi i les andanes- i garantir l’accessibilitat universal, tal i com obliga la legislació vigent des que l’any 1991 s’aprovés la Llei de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques.

Durant aquests 24 anys, Renfe ha incomplert sistemàticament la seva obligació d’eliminar les barreres arquitectòniques d’aquesta estació, discriminant els usuaris i usuàries, especialment a les persones amb mobilitat reduïda, amb limitacions sensorials i també a les persones grans i a les que porten cotxets de criatures.

Per aquest motiu l’Entesa ha vingut denunciant aquesta situació des de fa anys, reclamant al govern municipal i al de la Generalitat la seva implicació perquè l’obra fos inclosa en els pressupostos de l’estat. Portant al Ple municipal mocions instant a Renfe a resoldre la greu problemàtica. Adreçant queixes al Síndic de Greuges i a la Defensora del Pueblo i realitzant accions directes de denuncia amb persones amb mobilitat reduïda.

Des de l’Entesa per Sabadell confiem que aquest anunci sigui el definitiu i que les obres de remodelació comencin el més aviat possible per a resoldre una situació insostenible pels usuaris i usuàries de Renfe.