L’Entesa per Sabadell emplaça a la gestora del PSC a rellevar al seu portaveu Josep Ayuso per estar imputat

Ayuso 002p

Recorda que la regeneració i la credibilitat no es proclama sinó que es porta a la pràctica actuant conseqüentment contra la corrupció

El regidor portaveu del Grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha estat imputat pel Jutge instructor del Jutjat núm. 4 de Sabadell que instrueix el sumari de les irregularitats comeses i tolerades a la finca de Ca n’Alzina. Ha estat imputat per un possible delicte contra l’ordenació del territori i prevaricació administrativa durant la seva etapa de regidor d’urbanisme.

Ayuso 002pUn fet molt greu que presumptament implicaria que el Sr. Ayuso que, des de la seva responsabilitat de regidor, enlloc de vetllar per a garantir el territori i el compliment de les normes que el preserven, hauria tolerat les actuacions il·legals comeses pels propietaris de Ca n’Alzina, al signar els Decrets de suspensió dels expedients sancionadors oberts, i en conseqüència, evitar les possibles clausures i sancions, així com suspendre l’obligació de restituir l’estat inicial de la finca. Cal recordar que ni l’hípica ni el restaurant han disposat mai de cap tipus de llicència.

Des de l’Entesa per Sabadell sempre hem lluitat perquè el Ple municipal, màxim òrgan de representació institucional i de la ciutat, estigui lliure de càrrecs electes que estiguin imputats per una o altra causa. Ho vam fer durant el mandat passat amb el imputats en el cas Mercuri i ho tornem a reclamar ara amb la imputació del Sr. Ayuso.

El Sr. Ayuso però, ja va anunciar públicament que no pensa dimitir a rel de la seva imputació, obviant els més mínims nivells d’ètica i el què reclama el seu propi partit als càrrecs electes d’altres organitzacions polítiques també imputats.

És per aquest motiu que des de l’Entesa per Sabadell emplacem la nova Comissió Gestora, que des del passat mes de desembre va fer-se càrrec de la direcció del Vallès del PSC, a actuar conseqüentment i rellevar al Sr. Josep Ayuso. Només així, amb fets i no amb proclames, el seu anunci de canviar l’organització i regenerar-se per a tornar a ser un referent polític a la ciutat podrà tenir un mínim de credibilitat.

La lluita contra la corrupció i les males pràctiques és un tret irrenunciable que haurien de portar a la pràctica totes les organitzacions polítiques si realment volen recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes i enfortir la democràcia.