L’Entesa per Sabadell lamenta que VIMUSA tingui la intenció d’acomiadar una treballadora tot just quan es reincorpori després de la baixa de maternitat

140224 Grup municipal

Demana que es revisi aquesta mesura

L’Entesa per Sabadell va preguntar en el Ple municipal del 2 de desembre quines intencions tenia VIMUSA respecte d’una treballadora que havien previst acomiadar el passat mes de març, però que finalment va quedar exclosa de la llista pel fet que estava embarassada.

140224 Grup municipalEn resposta a aquesta pregunta, la tinenta d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Espai Públic, Marta Farrés, va explicar el passat divendres a la Junta de Govern Deliberativa que actualment “es mantenen les causes que van motivar l’extinció de contractes del 7 de març” i que, per tant, no es faria cap excepció amb aquesta treballadora que ara està finalitzant la baixa de maternitat. Es tracta d’una aparelladora que, segons Farrés, ja ha finalitzat les tasques que tenia assignades perquè el programa al qual pertanyia ha acabat.

Farrés va anar més enllà i va apel·lar a la “humanitat” que havia mostrat la gerència de VIMUSA decidint no fer lliurament de la notificació d’acomiadament durant la baixa. La reincorporació efectiva d’aquesta treballadora està prevista pel 7 de gener, moment en el qual tot indica que finalitzarà aquesta actitud “tan humana” i serà immediatament acomiadada.

L’Entesa per Sabadell considera molt lamentable que VIMUSA actuï com a qualsevol empresa privada que no té en compte la realitat personal i social dels treballadors i aplica mesures amb conseqüències dramàtiques, motivades per la incapacitat de la gerència i la presidència de reorientar l’empresa cap a nous serveis, malgrat l’evidència de l’enfonsament del model econòmic, i la pèssima gestió per part del govern municipal que ha mantingut durant anys un deute de 4 milions d’euros per factures impagades d’encàrrecs a VIMUSA.

Cal recordar que al mes de març la presidència de VIMUSA, amb la Sra. Farrés al capdavant, va acomiadar 6 persones més, dues de les quals gaudien de reducció de jornada per cura de fills, una altra tenia més de 55 anys, fet que fa molt complicat que trobi una nova feina, i una altra formava part d’un programa d’integració del Vapor Llonch.

L’Entesa continua defensant fermament VIMUSA, demanant una aposta decidida per posar l’empresa al servei de les noves necessitats de la ciutat, amb una acció orientada cap a la rehabilitació, l’eficiència energètica i el reforç de l’activitat de lloguer d’habitatges socials.