L’Entesa per Sabadell reclama total transparència i explicacions clares sobre l’origen del brot de legionel·losi

140224 GM 2

El 31 d’octubre l’Entesa ja va demanar que tornés a comparèixer el Director de l’Agència de Salut Pública a la Junta de Portaveus

L’Entesa per Sabadell reclama transparència absoluta i explicacions clares sobre l’origen del brot de legionel·losi que es va detectar a la ciutat a finals de setembre i va tenir conseqüències molt greus, amb 41 casos i 6 defuncions.

140224 GM 2Mentre va durar el brot, l’Entesa va mantenir una actuació prudent per no generar alarmisme a la ciutat, però reclamant sempre la demanda d’informació. Tanmateix, després d’una primera compareixença del Director de l’Agència de Salut Pública, Dr. Antoni Mateu, a la Junta de portaveus del 3 d’octubre, quan encara no es coneixien els resultats de les proves especialitzades, no s’ha ofert cap més explicació a la ciutat. Ben al contrari, les declaracions a premsa del Conseller de Salut, Sr. Boi Ruiz, el passat 23 d’octubre, en què exculpava de l’origen del brot l’empresa TTC – Tratamientos Térmicos Carreras eren absolutament contradictòries amb les explicacions que havia donat dies abans el Dr. Mateu.

Davant d’aquesta situació, el 31 d’octubre la portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, va demanar una nova compareixença del Director de l’Agència de Salut Pública, però segons va dir l’alcalde dues setmanes després, el Dr. Mateu considerava que no s’havia produït cap novetat que requerís una nova visita a Sabadell.

L’Entesa per Sabadell considera que aquest silenci és inacceptable tres mesos després d’haver-se detectat el brot i reclama a l’alcalde Juan Carlos Sánchez que persisteixi en la petició de compareixença per tal de clarificar l’origen del brot i oferir totes les explicacions necessàries per esvair tots els interrogants, tant si es confirma que el focus es trobava en l’esmentada empresa, com si és en un altre edifici o equipament, contemplant també la possibilitat de què no s’hagi pogut identificar el seu origen.

L’Entesa defensa el dret a la informació de la ciutadania per part de les administracions competents, tant sobre el brot ja donat per tancat com sobre les possibles mesures de nova implantació per evitar nous casos.