L’Entesa per Sabadell exigeix la dimissió immediata de Paco Bustos i recorda que el propi codi de conducta del PSC l’obliga a deixar tots els càrrecs

140129CartellCasMercuri mini

A rel de la interlocutòria del TSJC que encausa els implicats en la peça de Montcada

Immediatament després de conèixer la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la peça de Montcada del Cas Mercuri, l’Entesa per Sabadell exigeix la dimissió immediata i sense dilacions del regidor del PSC Paco Bustos i recorda que el propi codi de conducta del PSC l’obliga a deixar tots els seus càrrecs.

140129CartellCasMercuri miniLa interlocutòria de la Sala Civil i Penal d’ahir dijous ordena l’obertura del judici oral contra el diputat del PSC Daniel Fernández, l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà i encara regidor Paco Bustos i l’alcaldessa de Montcada Maria Elena Pérez. En els tres primers casos els acusa d’un delicte de tràfic d’influències i en el cas de l’alcaldessa de prevaricació.

En cas que el Sr. Bustos no deixi l’acta de regidor voluntàriament, l’Entesa insta l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, a demanar la seva dimissió i l’exclusió del Grup municipal Socialista. S’ha acabat ja el temps de les excuses i d’amagar-se sota la presumpció d’innocència.

Cal recordar que han passat gairebé dos anys des de l’esclat del Cas Mercuri i aquesta peça és la que porta una tramitació més avançada, però que tant Manuel Bustos com Paco Bustos estan també imputats en altres peces del sumari. L’Entesa lamenta que en tot aquest període el PSC no hagi fet cap gest per exigir la seva renúncia i la de la resta d’imputats i que l’alcalde Juan Carlos Sánchez hagi incomplert flagrantment els acords del Ple municipal.

D’altra banda l’Entesa per Sabadell valora un cop més com a molt positiva la tasca d’acusació popular que està portant a terme la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, de la qual també en forma part.