L’Entesa per Sabadell lamenta la renúncia del govern de CiU de dur a terme la consulta del 9N

140625 RP 2

El nou 9N pot acabar sent una nova ocasió perquè la voluntat popular s’expressi lliurement

L’Entesa per Sabadell expressa la seva indignació per com el president de la Generalitat ha trencat la unitat forjada entre els partits, amb un gran suport ciutadà, per dur a terme la consulta del 9N. A tan sols unes setmanes de la data de la consulta, l’anunci del president significa una renúncia a mantenir una actitud decidida enfront del paper intolerant i antidemocràtic del govern del PP. Per altra banda, l’Entesa considera pervers el plantejament de CiU de vincular la consulta del 9N com un primer pas cap a unes eleccions plebiscitàries.

140625 RP 2El president Mas i CiU han optat per la via descafeïnada de la pseudoconsulta en lloc d’apostar per la desobediència cap a un govern de l’estat reaccionari i antidemocràtic i a un Tribunal Constitucional sense cap legitimitat. El president de la Generalitat i CiU han donat gat per llebre als acords del Parlament de Catalunya i a les aspiracions dels catalans i catalanes, expressades en les múltiples i multitudinàries mobilitzacions, a favor de poder opinar democràticament sobre el seu futur en una consulta amb totes les garanties democràtiques.

L’Entesa per Sabadell vol ressaltar també la responsabilitat del govern del PP i de l’aparell de l’Estat al servei dels seus designis polítics, que pretenen impedir que el poble de Catalunya es pugui expressar lliurement i democràticament des d’un immobilisme que recorda extraordinàriament l’actitud i les maneres dels sectors franquistes més retrògrads a l’anomenada Transició (el famós “búnquer” franquista).

Davant d’aquesta situació, l’Entesa per Sabadell considera que el nou 9N pot acabar sent un mitjà perquè s’expressi, un cop més, la voluntat de la ciutadania, per la qual cosa reclama al govern de la Generalitat que posi tots els mitjans perquè aquesta nova consulta s’assembli el màxim a l’anterior i anima a la ciutadania a perseverar en la lluita i a fer del 9N un èxit democràtic i de participació.