L’Entesa per Sabadell celebra la marxa de Manuel Bustos però recorda que encara queden imputats a l’Ajuntament

140625 RP Pla Espais Públics

L’Entesa lamenta que la dimissió de Manuel Bustos arribi amb 17 mesos de retard i que el PSC no hagi estat capaç d’exigir-la en tot aquest temps. Valora molt positivament la tasca de l’acusació popular

L’Entesa per Sabadell celebra la marxa de Manuel Bustos, però no vol deixar de recordar que encara queden a l’Ajuntament de Sabadell 2 càrrecs polítics i 2 tècnics imputats en el Cas Mercuri, que continuen cobrant sous públics: Paco Bustos, Joan Manau, Xavier Izquierdo i el cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran.

140625 RP Pla Espais PúblicsFa pocs dies l’Entesa ja havia vaticinat que les noves revelacions del Cas Mercuri posaven de manifest que s’estava estrenyent el cercle al voltant del Manuel Bustos i el PSC de Sabadell, posant al descobert l’extensa xarxa de corrupció i clientelisme teixida per Bustos i el seu entorn a costa del malbaratament de diner públic.

Manuel Bustos ha deixat el càrrec amb 17 mesos de retard, sense tenir la decència de donar la cara i havent utilitzat durant tots aquests mesos l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona exclusivament en benefici propi, sense aportar res a les institucions i seguint cobrant un sou escandalós i injustificable.

L’Entesa lamenta que en tot aquest període el PSC no hagi fet cap gest per exigir la seva renúncia i la de la resta d’imputats i que l’alcalde Juan Carlos Sánchez hagi incomplert flagrantment els acords del Ple municipal.

Mentre el govern municipal s’anava desintegrant la ciutat ha estat patint una situació de desgovern i d’absolut abandonament, amb conseqüències que es preveuen difícils de revertir. El llegat de Bustos suposarà un llast considerable per a la ciutat, alhora que la seva sinistra ombra es reflexa en la figura de Josep Ayuso, designat ja com a alcaldable del PSC per a les properes eleccions municipals.

D’altra banda l’Entesa per Sabadell valora molt positivament la tasca d’acusació popular que està portant a terme la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció -de la qual també en forma part-, i es mostra convençuda que la gestió transparent de la peça del Cas Mercuri sobre les dietes a la Federació de Municipis de Catalunya, que ha generat un escàndol en el món municipalista, ha estat clau per provocar finalment la dimissió de Bustos.