L’Entesa per Sabadell adverteix que l’escàndol dels sous encoberts de la Federació de Municipis és només una petita mostra de l’Estil Bustos

140129CartellCasMercuri

L’Entesa recorda que havia denunciat altres pagaments poc justificats

L’Entesa per Sabadell adverteix que l’escàndol dels sous encoberts que durant anys han cobrat 44 alcaldes i alcaldesses de tot el ventall de partits representats en concepte de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya, fets públics per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció el passat dijous, és només una petita mostra de les pràctiques caciquils de l’estil Bustos .

140129CartellCasMercuriL’Entesa sospita que les quantitats que van cobrar els membres de la direcció de la Federació de Municipis de Catalunya poden ser molt més elevades, perquè la investigació judicial s’ha centrat únicament en els anys 2011 i 2012, però Manuel Bustos era al capdavant de l’entitat des de l’any 2004.

En els 15 anys de governs de Manuel Bustos, l’Entesa per Sabadell ha denunciat en diferents ocasions pagaments poc justificats, com ara els 500 € que cobraven per cada reunió els membres de la Comissió assessora de la Ciutat de la Música, o els diners que van rebre els periodistes que van formar part de la propagandística Comissió de Seguiment de les obres del Fons Estatal d’Inversió Local – FEIL.

Aquesta manera de fer forma part de tot un seguit de pràctiques populistes i clientelars, que tenien l’objectiu d’anar conformant una xarxa de “beneficiaris” per neutralitzar qualsevol crítica a la seva gestió, tant de la ciutadania com de les entitats i organitzacions polítiques, la major part de les quals van formar part dels seus governs.

L’Entesa reclama un cop més transparència respecte dels sous públics i que s’eliminin definitivament les dietes, que han estat en molts casos un sobresou per a la classe política i els càrrecs de confiança, malgrat ja disposaven de sous prou elevats per cobrir àmpliament totes les despeses. En aquest sentit, ja va reclamar que les dietes que percebien càrrecs polítics i tècnics municipals per la seva participació al Consell d’Administració de CASSA revertissin en el pressupost municipal, moció que va ser rebutjada pel govern municipal tot i que mesos després ho va fer efectiu.

Finalment, reitera la denúncia de la situació actual de Manuel Bustos que, malgrat no tenir cap mena de responsabilitat a l’Ajuntament de Sabadell o a la Diputació de Barcelona, continua cobrant sous públics de les dues administracions, que sumen 100.100 € anuals, amb el vistiplau del seu partit, el PSC i la complicitat de la resta de partits que conformen la Diputació.

Com ha vingut fent des de l’esclat del Cas Mercuri, l’Entesa per Sabadell exigeix la renúncia o cessament dels imputats que continuen cobrant de l’Ajuntament de Sabadell: els regidors Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau; el càrrec eventual Xavier Izquierdo i el cap de la Policia municipal, Josep Miquel Duran.

Entesa per Sabadell