L’Entesa per Sabadell pregunta a l’alcalde quin procés i quins criteris s’han seguit per decidir els acomiadaments de VIMUSA

140224 GM 2

El govern del PSC ha pres la decisió al marge del Consell d’administració L’Entesa considera que el govern no té una estratègia de futur per a VIMUSA

L’Entesa per Sabadell va tenir coneixement divendres al migdia de l’acomiadament de 7 treballadors i treballadores de VIMUSA, una decisió que s’ha pres de forma precipitada des de l’àmbit gerencial, obviant el Consell d’Administració.

L’Entesa va demanar divendres a la tinent d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Espai Públic, també responsable de VIMUSA, Marta Farrés, que avancés el Consell d’administració previst pel 26 de març per tal que els consellers i conselleres puguin rebre tota la informació sobre els acomiadaments acordats per la presidència i la gerència, que ja es van fer efectius el passat divendres.

140224 GM 2L’Entesa qüestiona si aquesta mesura té un efecte real en la viabilitat de l’empresa. D’altra banda, la delicada situació de VIMUSA no es deu només a la crisi econòmica i als canvis en el mercat de l’habitatge, que han modificat d’arrel l’objectiu de construir nous habitatges, sinó en bona part a la nefasta gestió que se n’ha fet durant molts anys i a la incapacitat del govern municipal per planificar un canvi d’orientació de l’empresa pública cap als àmbits de la rehabilitació d’habitatges i d’altres necessitats de la ciutat, com el patrimoni històric o les auditories energètiques i la promoció de les energies renovables.

VIMUSA ha estat un instrument més de les polítiques partidistes de Manuel Bustos i del PSC, on s’ha col·locat gerents amb un marcat perfil polític i s’ha practicat una política retributiva totalment descompensada, en comptes de pensar en els objectius socials d’una empresa municipal que havia d’impulsar iniciatives innovadores per la promoció i l’accés a l’habitatge públic, sense perdre de vista la necessitat de reorientar les seves funcions per adaptar-se a les noves necessitats socials i econòmiques.