L’Entesa per Sabadell proposa al ple que el CAP Nord porti el nom del doctor Josep Maria Plans

130621 Grup Municipal

Presentarà una moció el proper dimarts

L’Entesa per Sabadell defensarà en el ple municipal del 3 de setembre una moció per sol·licitar al Departament de Salut de la Generalitat que el CAP Nord porti el nom del doctor Josep Maria Plans.

130621 Grup MunicipalJosep Maria Plans va ser una persona compromesa amb la ciutat i un defensor dels serveis sanitaris públics de qualitat i accessibles per a tothom. Va ser regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell entre 1979 i 1987, període en el que va desenvolupar una política sanitària d’avantguarda.

L’any 1981 va proposar la creació d’una xarxa d’atenció primària social i sanitària integrada en un únic sistema. Aquesta proposta, que va implicar un canvi qualitatiu molt rellevant, es va fer efectiva l’any 1984 amb l’acord amb la Generalitat de Catalunya per iniciar les experiències pilot a Torre-romeu, Ca n’Oriac i Can Deu, centre en el que va exercir el Doctor Plans.

Durant els seus mandats es van crear diversos serveis: el Centre de Planificació Familiar, el Centre d’Atenció a les Drogodependències, el Centre de Salut Mental, les Oficines Sanitàries per a la Prevenció i Control de la Higiene Ambiental i els Serveis de Salut Escolar. També es va proposar la creació de les 10 àrees bàsiques de Salut a la ciutat i es va posar en funcionament el Consorci Hospitalari del Parc Taulí.

L’Entesa per Sabadell, com molts veïns i veïnes i professionals que van compartir la seva lluita, considera que la trajectòria del doctor Josep Maria Plans, que va morir l’any 2004, el fa mereixedor del reconeixement pel treball a favor de la sanitat pública i la qualitat de vida a la ciutat, rebatejant el CAP del sector on ell va dedicar més esforços com a CAP Nord – Josep Maria Plans.