L’Entesa per Sabadell lamenta que ICV dinamiti el treball unitari de l’oposició per regenerar el Consistori

130111 GM 3

El vot de Carme Garcia va impedir la destitució del director de Ràdio Sabadell nomenat per Manuel Bustos

L’Entesa per Sabadell lamenta que ICV abandoni el treball unitari de l’oposició i opti per donar suport a un govern que, a banda d’un intent de canvi d’imatge, no ha donat cap mostra de voler posar en marxa bones pràctiques de transparència i renovació.

130111 GM 3Després de tres mesos de treball unitari de l’oposició, que ha suposat l’aprovació de diferents mocions a favor de la regeneració democràtica a l’Ajuntament i la pressió sobre el govern del PSC fins el punt que Manuel Bustos va haver de renunciar a l’alcaldia, el nou escenari està marcat per l’apropament d’ICV al PSC, que dinamita tota possibilitat d’articular altres mesures de pressió conjuntes.

Una de les mostres més evidents ha estat l’alineació amb el govern del PSC en un tema tan transcendent com el futur de Ràdio Sabadell, oposant-se a la proposta de renovació impulsada per l’Entesa, CiU, PP i EUiA. Al Consell d’administració del passat dimecres els quatre grups vam proposar la destitució de l’actual director i el nomenament d’un coordinador de direcció provisional mentre, en paral·lel, es fa una convocatòria oberta per triar el millor director o directora, però aquesta proposta no va prosperar pel vot negatiu dels consellers del PSC i de Carme Garcia.

L’Entesa per Sabadell considera fonamental que es produeixi un canvi d’etapa en la direcció de Ràdio Sabadell, després de 12 anys de gestió opaca i d’haver-se convertit en un instrument de propaganda del règim bustista i poder avançar cap a una ràdio pública plural al servei de tota la ciutat.

Per tal de fer un concurs obert és imprescindible que els diferents candidats i candidates hi concorrin en igualtat de condicions. El fet que la decisió final estigui en mans del ple municipal, on s’ha d’aprovar amb un mínim de dos terços dels vots, implica que el govern pot vetar qualsevol proposta i que, mentre no hi hagi acord, continuï al capdavant el director nomenat per Manuel Bustos i que ja va ser proclamat per l’exalcalde com el seu candidat en el darrer Consell Assessor i Consultiu de la ràdio.

En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell considera d’un cinisme inacceptable que el portaveu del PSC, Ramon Burgués, hagi acusat els grups proposants de “polititzar Ràdio Sabadell”, una emissora que sempre ha estat obertament pro Manuel Bustos i que ha actuat amb absoluta submissió als dictats del govern municipal del PSC i ha practicat l’opacitat dins del Consell d’administració, fins el punt que els regidors que el conformen no han tingut accés a la informació més elemental sobre l’organització, treballadors, salaris, etc. Per posar un exemple recent, la relació de personal i salaris sol·licitada per la consellera de l’Entesa Virginia Domínguez en el consell d’administració d’abril de 2012 i reclamada en els consells següents, no es va facilitar als consellers fins dimecres passat, gairebé un any després.

Per tant, no podem per menys que lamentar que ICV s’hagi desmarcat d’aquest objectiu tan necessari pel futur de la Ràdio i de la ciutat i s’hagi arrenglerat obertament amb el PSC amb uns arguments falsos, mitges veritats i desqualificacions cap a la resta d’organitzacions de l’oposició, com ara dir que la proposta és il·legal o que acomiadar el director implica una indemnització. És totalment lícit que ICV defensi la continuïtat de l’actual director, hi té tot el dret, però cal que ho faci obertament, sense buscar subterfugis ni difamar els altres consellers de l’oposició.

L’Entesa per Sabadell seguirà treballant a favor dels canvis en profunditat a Ràdio Sabadell per tal de garantir la pluralitat, i de la regeneració democràtica de la ciutat.