CiU, PP, Entesa per Sabadell i EUiA lamentem l’immobilisme del PSC i ICV pel que fa a Ràdio Sabadell

Els quatre grups havíem presentat una proposta de transició per renovar la direcció de l’emissora municipal

Els consellers de quatre grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell (CiU, PP, Entesa per Sabadell, EUiA) van defensar ahir al Consell d’Administració de la Societat Comunicacions Audiovisuals, SL, que gestiona el servei de ràdio públic de Sabadell, una proposta unitària per avançar en la renovació de la direcció de Ràdio Sabadell, que va ser rebutjada pels consellers del PSC i ICV.

Els quatre grups considerem que, després d’onze anys en funcionament, és el moment d’impulsar un canvi d’etapa en la gestió de Ràdio Sabadell, per la qual és imprescindible la renovació de la direcció, a partir d’un procés obert on tots els professionals interessats puguin presentar les seves candidatures.

Per dur a terme aquest procés en igualtat de condicions, CiU, PP, ES i EUiA defensem un període de transició a partir de dues mesures:

 La destitució de l’actual director de Ràdio Sabadell, d’acord amb el que estableixen les clàusules del seu contracte que preveu que “L’empresa podrà extingir unilateralment la vigència del present contracte”, i sense perjudici de què pugui concórrer en el procés de selecció que determini el Consell d’Administració com qualsevol altre candidat o candidata, que s’hauria de reprendre de manera immediata després que va quedar aturat al novembre per l’esclat del Cas Mercuri.

 El nomenament d’un coordinador/a de direcció amb caràcter provisional per un període màxim de tres mesos, que elabori una auditoria general sobre l’estat actual de l’empresa en tots els seus àmbits, des de l’econòmic al del conjunt de la seva gestió. En aquest sentit, malgrat proposàvem un nom en concret, tots els consellers proposants ens vam mostrar disposats a buscar una persona de consens.

Lamentem que hagi prosperat una proposta de renovació d’un dels principals instruments de propaganda de l’exalcalde Manuel Bustos, que durant dotze anys s’ha gestionat amb absoluta opacitat i amb absència de pluralitat malgrat ser la ràdio pública de la ciutat. Després de la moció presentada al mes de febrer, que va modificar les majories a les societats municipals, l’oposició tenia l’oportunitat de decidir sobre la gestió de Ràdio Sabadell, però ICV ha preferit dinamitar aquesta possibilitat i fer costat al govern del PSC.

Els consellers i conselleres dels Grups municipals de CiU, PP, ES i EUiA continuarem treballant a favor de la regeneració democràtica, que passa ineludiblement per fer net a tots els organismes i societats municipals.