L’Entesa per Sabadell lamenta que el PSC i el govern municipal no vulguin fer front a la greu crisi política

130111 GM 3

Les revelacions per l’aixecament parcial del secret de sumari apunten directament a l’entorn de Manuel Bustos

L’Entesa per Sabadell lamenta que la ciutat continuï immersa en una situació de greu crisi política, mentre el govern municipal i el PSC s’enroquen en la defensa dels imputats i en declaracions que ratllen la paranoia, com les de la sra. Montserrat Capdevila, Tinenta d’alcalde i Diputada al Parlament de Catalunya, que el passat divendres va afirmar que el Cas Mercuri és una “ofensiva clara per acabar d’esborrar del mapa el PSC en el marc català”.

130111 GM 3El passat divendres es va conèixer la interlocutòria dictada el dia 16 pel titular del Jutjat d’instrucció núm. 1 de Sabadell, Sr. Ramon González Garcia, que aixeca parcialment el secret de sumari del Cas Mercuri.

La interlocutòria confirma que la investigació, iniciada fa tres anys, és molt ambiciosa, no només pel fet que fins ara hi ha gairebé quaranta imputats, sinó per la diversitat dels fets investigats, relacionats principalment amb delictes penals contra l’administració pública, però també contra la salut pública.

D’altra banda, es fa palès que la investigació apunta directament a l’entorn de Manuel Bustos, el tiet del qual, Melquiades Garrido, president del Gremi de Constructors, és un dels imputats que ha tingut el telèfon intervingut en els darrers mesos i que el jutge relaciona amb un delicte de suborn.

En qualsevol cas, de la interlocutòria no es pot deduir que l’alcalde Manuel Bustos o els altres regidors i càrrecs de confiança imputats no estiguin vinculats als mateixos delictes, perquè el jutge únicament ha procedit a un aixecament parcial que en cap cas no els afecta i que es circumscriu en l’activitat de l’exregidor Jordi Soriano durant nou mesos de la investigació. Una activitat delictiva que lògicament hauria estat inviable sense la implicació directa d’algun membre del govern municipal.