L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde que informi a la ciutat de l’augment del 14 % de l’IBI

120608 GM 3

També recorda que la proposta per bonificar el 4% va ser rebutjada

L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde Manuel Bustos que informi la ciutadania sobre l’augment del 14% de l’IBI, perquè ara que s’han començat a cobrar els primers rebuts s’ha generat certa confusió entre els contribuents sobre aquest increment.

120608 GM 3Enguany els rebuts domiciliats es poden pagar en quatre terminis, però com que fins ara només es podia fraccionar en dos terminis, l’Entesa alerta de què hi ha gent que pensa que l’IBI ha baixat quan, en realitat, es tracta del primer rebut que correspon només al 25% de l’import de l’impost.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell recorda que la seva proposta per bonificar l’increment del 4% de l’Impost de Béns Immobles – IBI no va prosperar pel vot contrari dels grups municipals del PSC i CiU i l’abstenció del PP i ICV al ple municipal del mes de març. Aquesta proposta pretenia que aquest impost tingués una repercussió menor per a les economies dels sabadellencs i sabadellenques després de la pujada del 10% imposada pel govern espanyol, que se suma al 4% que ja havien aprovat al desembre el PSC i el PP.

L’inesperat increment del 10% del tipus impositiu determinat per llei aportarà a l’Ajuntament uns ingressos suplementaris de 3.500.000 €, que no estaven previstos al pressupost municipal. Per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell havia proposat una bonificació equivalent a l’increment previst inicialment del 4%, per reduir el desmesurat augment de la pressió fiscal.