L’Entesa per Sabadell demana al President Mas i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la paralització de les obres del Gasoducte

La suspensió del tram francès del Gasoducte el fa del tot innecessari

Al mes de gener es va conèixer que el govern francès ha decidit ajornar sine die la construcció del seu tram del gasoducte europeu, concretament els 150 km compresos entre el municipi francès de Barbairan i Figueres. Posteriorment, s’ha pogut constatar que el govern francès ha optat per realitzar la interconnexió amb la xarxa de gas espanyola a través del gasoducte ja construït Biriatu-Larrau, al Pirineu bac i navarrès.

Pocs dies després, l’Entesa per Sabadell va sol·licitar a l’alcalde Manuel Bustos que instés el govern espanyol a paralitzar de manera immediata la construcció del tram Martorell-Figueres, que està ocasionant un terrible impacte als camps i boscos de Sabadell. Tanmateix, el govern municipal va respondre que no tenia coneixement de la decisió del govern francès i es va desentendre del tema.

Veient el desinterès municipal per la ferida que està causant aquesta obra inútil al Vallès, l’Entesa per Sabadell s’ha adreçat a diferents responsables polítics del govern català i del govern espanyol. Així, la passada setmana, van trametre un escrit al President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Artur Mas, el Conseller d’Empresa i Ocupació, Sr. Armand Giménez, el Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sr. Josep Enric Llebot, el President del govern espanyol, Sr. Mariano Rajoy, i el Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, Sr. José Manuel Soria.

En aquest escrit l’Entesa per Sabadell exposa la decisió del govern francès i posa de manifest la inutilitat de continuar la construcció del tram català del projecte MIDCAT, que no té cap mena de sentit si no té continuïtat, però que comporta una gran despesa econòmica en va i un impacte enorme sense sentit. Per això demanen als responsables del govern català que sol·licitin la paralització de les obres del gasoducte, i als responsables del govern espanyol que facin efectiva la paralització.