l’Entesa per Sabadell reclama que s’anul·li l’increment municipal de l’IBI i s’apliqui només el 10% imposat pel govern espanyol

IMG_6887

L’alcalde no vol adoptar cap mesura per evitar l’aplicació de l’increment del 14% de l’IBI

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, va adreçar en el ple municipal del passat dimarts una pregunta a l’alcalde sobre l’IBI que s’aplicarà a Sabadell l’any 2012. Les ordenances municipals aprovades al mes de desembre, que van rebre el vot contrari de l’Entesa, ja van fixar l’IBI en el 4%, un punt per sobre de l’IPC.

IMG_6887Posteriorment, el govern espanyol va aprovar una mesura d’aplicació immediata, que incrementa l’IBI de manera extraordinària a la major part de municipis, fixant un percentatge variable en funció de la data de la darrera revisió cadastral. En el cas de Sabadell això suposa un increment addicional del 10%, que sumat al 4% ja aprovat, implica que els i les contribuents veuran com se’ls aplica un increment total del 14% del tipus.

Amb aquesta mesura, que el govern central justifica per alleugerir la greu situació econòmica que pateixen molts Ajuntaments, fa recaure sobre els ciutadans una major pressió fiscal enlloc de fixar d’una vegada per totes un finançament just.

L’alcalde, Manuel Bustos, va confirmar que l’increment seria del 14%, al·legant que la mesura dictada pel govern de Mariano Rajoy és de caràcter obligatori i per tant s’aplicarà en els rebuts de Sabadell. El 10% addicional permetrà a l’Ajuntament recaptar 3,5 milions d’euros no pressupostats.

L’Entesa per Sabadell lamenta que l’alcalde renunciï a aplicar mesures concretes per pal·liar aquest augment, que, si bé no es poden prendre sobre l’increment del 10% imposat pel govern espanyol, sí que es podrien aplicar en el percentatge que havia aprovat el ple prèviament, com seria anul·lació del 4 % municipal, tal com estan estudiant altres municipis.