L’Entesa per Sabadell demana als alcaldes dels municipis afectats que sol·licitin la paralització immediata de les obres del Gasoducte

111216PassejadaGasoducte1

La suspensió del tram francès del Gasoducte el fa del tot innecessari

El govern francès ha decidit ajornar sine die la construcció del tram d’aquest país del gasoducte europeu, concretament els 150 km compresos entre el municipi francès de Barbairan i Figueres, al considerar que aquest gasoducte no és necessari al tenir més desenvolupada la connexió a través del gasoducte Biriatou i Larrau, al País Basc, segons ha manifestat públicament el ministre francès d’Indústria i Energia, Eric Besson, en declaracions recollides pel diari El Punt el passat divendres.

111216PassejadaGasoducte1Aquest tram francès del Gasoducte ara anul·lat és el que havia de connectar amb el Gasoducte Martorell-Figueres que s’està construint al Vallès i que està ocasionant un desmesurat impacte en espais naturals de gran valor.

Cal recordar que el Gasoducte Martorell-Figueres no es construeix per abastir de gas ni el Vallès ni Catalunya sinó, única i exclusivament per abastir de gas el centre d’Europa. El tram Martorell-Figueres, més el tram Figueres-Barbairan, forma part d’aquest gran projecte de gasoducte d’interès europeu i rep el nom MidCat.

La suspensió del tram que s’havia de construir en territori francès, el projecte del qual no estava aprovat, fa que no tingui cap mena de sentit continuar la construcció d’aquesta infraestructura, que té un elevat cost econòmic i un cost ambiental del tot irracional al nostre territori.

Per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell, sol·licita als alcaldes de tots els municipis per on passa el traçat del Gasoducte Martorell-Figueres que instin al govern central a paralitzar de manera immediata la construcció de l’esmentada infraestructura, la construcció del qual no té ja cap mena de justificació. Per tant, continuar destruint els espais naturals afectats de manera innecessària esdevé una greu irresponsabilitat.

El fet que ara el govern francès posposi indefinidament la construcció del seu tram, indica la feblesa dels acords europeus existents per a construir aquest gasoducte i posa de manifest la frivolitat i irresponsabilitat amb què actuen les administracions a l’hora de prendre unes decisions que tenen uns efectes molt negatius i innecessaris sobre els espais naturals.