L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern vulgui destinar l’edifici de la Plaça Vallès a oficines municipals

120113 GM Virginia i Juli

L'Entesa proposa que provisionalment l’ocupi La Trama i després tingui un ús social

L’Entesa per Sabadell lamenta la intenció de l’equip de govern de dedicar l’equipament de la Plaça Vallès a oficines municipals. El pressupost de 2012 contempla una inversió de 300.000 euros per adequar l’edifici com a seu del Servei de recaptació que presta l’organisme autònom Agència Tributària de Sabadell.

120113 GM Virginia i JuliLa situació privilegiada d’aquest equipament al bell mig d’una plaça pública i amb pati propi, el fa molt més adequat per ubicar-hi un equipament cívic amb activitat de caire social per al barri i la ciutat. Per aquest motiu, al novembre de 2010, quan es va fer públic que Xalest es traslladaria a un altre espai deixant lliure aquest edifici, l’Entesa per Sabadell ja va presentar al ple municipal una moció per convertir-ho en Casal o Hotel d’entitats, que pogués ser també seu de la FAV i l’Associació de Veïns del Centre-Mercat. Una moció que va ser rebutjada amb el vot contrari del PSC, CiU i el PP i en què l’argument de l’equip de govern va ser que s’hi instal·larien serveis vinculats a l’Hospital Taulí, fet que s’ha demostrat que no era cert.

L’Entesa per Sabadell considera que ubicar-hi oficines municipals és infrautilitzar un equipament tan ben situat i demana a l’equip de govern que ho reconsideri.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell reitera la proposta que va fer arribar a l’alcalde i a la Generalitat fa unes dies d’utilitzar l’edifici de la Plaça Vallès temporalment com a espai complementari a l’Escola La Trama, mentre es fan les obres d’ampliació d’aquesta escola, un temps que es pot utilitzar per determinar l’ús definitiu d’aquest equipament.