L’Entesa per Sabadell manifesta la seva preocupació per les declaracions del conseller Lluís Recoder respecte del finançament del perllongament dels FGC

L’Entesa per Sabadell vol manifestar la seva preocupació per les declaracions que va realitzar fa uns dies el conseller d’Urbanisme, Sr. Lluís Recoder, que va afirmar que no estava garantit el finançament de les obres de perllongament dels Ferrrocarrils de la Generalitat a Sabadell.

L’Entesa per Sabadell recorda que quan al mes de setembre van denunciar que les obres s’havien aturat durant l’estiu, degut bàsicament a la manca d’un finançament garantit de l’obra i que el Director General de Transports, Sr. Ricard Font, així ho havia confirmat, el conseller Recoder va desautoritzar-lo i va insistir en què les obres no s’havien aturat mai, malgrat l’evidència de l’aturada.

Tanmateix, el cert és que les obres de les estacions continuen aturades des de l’estiu, així com les de les cotxeres al Parc del Nord que ni tan sols s’han iniciat, i únicament ha estat treballant la tuneladora, de manera que s’aniran acumulant retards sobre el calendari inicial que preveia el funcionament per al 2012.

L’Entesa per Sabadell reclama responsabilitat i transparència al govern de la Generalitat i al govern municipal i exigeix informació oficial que sigui real sobre la manca de finançament i un compromís sobre la finalització de les obres.

L’Entesa per Sabadell considera el projecte dels FGC com una obra estratègica de cara assolir una veritable xarxa de ferrocarril al Vallès que faciliti les comunicacions de la nostra ciutat amb el conjunt del territori. En aquest sentit reclamem que la finalització del perllongament dels FGC sigui pel govern de la Generalitat una prioritat.