L’Entesa per Sabadell insta l’alcalde a fer gestions perquè Adif repari de manera urgent l’escala mecànica de Renfe Centre

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, va adreçar en el darrer ple municipal un prec a l’alcalde perquè que faci gestions perquè l’operador d’infraestructures Adif repari urgentment l’escala mecànica d’accés a l’andana de l’estació Renfe Centre, que no funciona des del mes de juny.

Estació Renfe C 01Aquesta avaria permanent és un nou menyspreu als usuaris i usuàries del transport públic amb mobilitat reduïda, que troben únicament dificultats en l’accés a aquesta estació.

Des de fa anys l’Entesa per Sabadell ha fet tot tipus de gestions per aconseguir el compliment de la legislació i del Codi d’Accessibilitat per tal que no es discrimini les persones amb discapacitat física o sensorial, o bé amb dificultats de mobilitat, en una estació que incomprensiblement encara no disposa d’ascensor, ni d’escales mecàniques entre el carrer i el vestíbul.

En aquest sentit, ara fa dos anys, vam presentar al ple municipal una moció, que va ser aprovada per unanimitat, amb l’objectiu d’instar al Ministeri de Foment a què complís la legislació vigent en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i que contemplés l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’estació de Renfe Centre l’any 2010.

L’Entesa per Sabadell continuarà denunciant la problemàtica que pateixen diàriament les persones amb mobilitat reduïda i treballant per tal que s’apliqui la legislació i s’eliminin totes les barreres arquitectòniques urbanes de la ciutat.

Finalment, reclamem al govern municipal més sensibilitat envers les persones que veuen reduïda la seva mobilitat motriu o sensorial o envers aquelles que porten cotxets de criatures i que pateixen les conseqüències de l’existència de barreres arquitectòniques a la ciutat i que tingui entre les seves prioritats eliminar-les de manera definitiva.