Les Candidatures Alternatives del Vallès CAV rebutgen el nou retard en la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

110315 RP Hospital

110315 RP HospitalRepresentants de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, del Compromís per Cerdanyola, del COP-Compromís per Ripollet, de l’Entesa de Sabadell i l’Esquerra Alternativa per Barberà van convocar ahir 14 de març un roda de premsa per reivindicar la construcció immediata del nou Hospital Ernest Lluch, considerant el nou retard com a inadmissible. Per les CAV que han convocat l’acte, el resultat de la recent reunió dels alcaldes i alcaldessa de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà del Vallès amb el Conseller de Sanitat, Sr. Boi Ruiz, motivada per la data de construcció del nou hospital, no pot ser més decebedor. Segons han informat els propis alcaldes i alcaldessa, la construcció del nou Hospital Ernest Lluch pateix un nou retard, i aquesta vegada sense posar-hi cap data pel inici de les obres.

Per les CAV és inadmissible aquest nou retard, que no fa més que endarrerir una altra vegada la seva posada en funcionament, aquesta vegada sense cap compromís clar. Cal recordar que s’havia de començar a construir l’any 2008, en un primer calendari, i més endavant l’any 2011. És inadmissible que les retallades de la Generalitat afectin els serveis a les persones. És inadmissible que continuï uns anys més el col·lapse en l’Hospital Taulí, centre de referència per la nostra zona, col·lapse que ja venim patint des de fa massa anys. Per les CAV, les retallades en els serveis a les persones que està practicant el nou govern de la Generalitat, així com els retards i incompliments de calendari que va practicar l’anterior govern, no estan justificats només per la manca de recursos econòmics, sinó sobretot per una política de privatització dels serveis públics. Els interessa que els usuaris que s’ho puguin permetre vagin cap a la sanitat privada, i això ho aconsegueixen degradant l’assistència sanitària pública, tal i com ho han estat fent tots aquests anys.

Des de les CAV critiquem amb força la posició que han adoptat els alcaldes socialistes de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà del Vallès, els quals manifesten ara sentir-se “decebuts” per la resposta del Conseller de Sanitat. Cal recordar-los que van ser ells els primers en endarrerir la posada en marxa del nou hospital amb al disseny d’una operació d’especulació urbanística que, amb l’excusa d’obtenir terrenys gratuïts pel nou hospital, va suposar requalificacions de terrenys, la possibilitat de construir centenars d’habitatges en terrenys que tenien un escàs aprofitament per a la construcció, i uns anys d’endarreriment en la posada en marxa de l’hospital. No podem entendre la decepció dels alcaldes, els quals fins fa ben poc han “comprès” les dificultats de l’anterior govern de la Generalitat, i van avançar els diners per a fer l’estudi inicial del nou hospital. Tampoc podem entendre la decepció de tots aquells que any, rere any han justificat els successius retards en el calendari perpetrats per la Conselleria de Sanitat del govern tripartit.

Finalment des de les CAV continuarem reclamant la immediata construcció d’aquest nou equipament sanitari tan necessari per la nostra comarca. Les directrius sobre infraestructures sanitàries precisen que per una població com la que tenim cal un nou hospital. A la vegada encoratgem la ciutadania a continuar mobilitzant-se, amb més força encara per reclamar el nou hospital ja!

Les Candidatures Alternatives del Vallès CAV