L’Entesa per Sabadell celebra que finalment el PSC rectifiqui i cedeixi un local per activitats d’infants autistes en la línia que l’Entesa havia reclamat

L’Entesa per Sabadell celebra que l’equip de govern hagi rectificat pel que fa a la necessitat d’equipaments especialitzats per a infants autistes i les seves famílies. Aquest canvi d’actitud ha permès la cessió d’un espai de l’antiga Escola pública Cifuentes a l’entitat Obrir-se al món. Una cessió fruit del treball d’aquesta entitat i de les propostes que l’Entesa ha anat realitzant en aquest àmbit.

L’abril de 2009 l’Entesa per Sabadell va presentar al ple municipal una moció amb el doble objectiu de cedir un espai a la Generalitat per tal d’ubicar un centre d’atenció a totes les persones autistes de la nostra ciutat, i de dissenyar un paquet de mesures d’abast municipal adreçades a les persones autistes i les seves famílies, que inclogués un programa de respir familiar, formació especialitzada per menjadors escolars i casals, etc.

Incomprensiblement aquella moció va ser rebutjada, amb els vots contraris del PSC i el PP i l’abstenció d’ICV-EUiA. Els arguments del PSC van ser que no era necessari cap centre a la ciutat perquè la Fundació Privada Barnola havia cedit un espai a Sant Quirze a l’entitat Els Xiprers, un acord entre entitats privades i totalment insuficient. Aquesta actitud va posar de manifest el desconeixement de la realitat d’aquestes famílies per part del govern i un menyspreu envers el seu futur.

L’Entesa per Sabadell considera molt positiva, però insuficient, la cessió d’aquest espai, que, en absència d’una acció decidida per part de l’Administració, permetrà a l’entitat Obrir-se al món suplir la manca d’equipaments públics especialitzats. No obstant això, l’Entesa sol·licita a l’alcalde que es facin algunes inversions en aquest local, ja que es troba en unes condicions precàries, per tal que la important inversió pel seu condicionament no recaigui exclusivament en l’entitat i no suposi un fre a l’activitat envers els nois i noies. Cal recordar que inicialment estava previst enderrocar aquesta escola pel seu mal estat i al no tenir les condicions necessàries per acollir un equipament educatiu.