L’Entesa per Sabadell s’adhereix al Manifest en defensa de l’Escola Catalana “Somescola.cat”

L’Entesa per Sabadell s’ha adherit al manifest Somescola.cat, impulsat per 43 entitats cíviques, culturals i educatives amb el lideratge d’Òmnium Cultural, que en pocs dies ha recollit més de 5.500 adhesions.

Aquesta iniciativa, que sorgeix a partir de les sentències del Tribunal Suprem que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular a l’ensenyament, té l’objectiu de coordinar totes les persones, entitats i institucions compromeses amb el suport actiu a l’escola catalana. El manifest proclama la vigència del model d’escola catalana i rebutja la separació dels infants en funció de la seva llengua d’origen.

L’Entesa per Sabadell defensa la immersió lingüística com a principi actiu a l’escola per tal d’aconseguir una societat cohesionada i lliure, un principi que forma part del model educatiu català, prou consolidat i eficaç, que compta amb un ampli consens a la comunitat educativa, i que ha permès durant anys pal·liar el desequilibri de la llengua pròpia de Catalunya, el català, respecte de la llengua castellana.