L’Entesa per Sabadell demana explicacions a l’alcalde per l’actuació de la Policia Municipal contra els joves de l’Ateneu l’Escletxa

Aquesta actuació posa en evidència la seva mala gestió de la seguretat ciutadana

L’Entesa per Sabadell ha tingut coneixement que la matinada del passat dissabte 8 de gener es va produir una actuació policial per part de la Policia Municipal a l’Ateneu l’Escletxa del carrer Pare Sallares 104 a càrrec de la Policia Municipal quan un grup de joves que es trobaven a l’interior d’aquest espai, sense que es conegui el motiu de la intervenció.

Tot i realitzar-se un gran desplegament d’efectius policial els responsables de govern municipal en cap moment no han informat als portaveus dels grups municipals dels motius i dels efectes de l’actuació.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell s’ha adreçat per escrit a l’alcalde sol·licitant-li que informi quins han estat els motius que van originar l’actuació de la Policia Municipal i concretament la Unitat de Reforç Policial URP; per què s’hi van desplegar tants efectius i amb vehicles sense identificar; per què es van identificar, colpejar, i retenir diversos joves, etc.

Aquesta actuació es va realitzar amb un gran desplegament de membres de la unitat especial URP. Una unitat policial d’elit creada pel govern socialista sense haver donat mai cap tipus d’explicació sobre la seva necessitat i les seves funcions, però que compta amb uns mitjans i uns incentius molt superiors als de la resta dels policies municipals de la nostra ciutat.

L’Entesa considera que aquesta és una demostració més de la mala gestió de la seguretat ciutadana que fa el govern municipal del Sr. Bustos que disposa d’un nombre elevat d’efectius d’una unitat especial per actuar contra els joves i en canvi no disposa dels efectius necessaris per atendre les necessitats de la ciutadania ni garantir la seguretat de la ciutat, en disposar en moltes ocasions tan sols de dues patrulles per a tota la ciutat.