L’Entesa per Sabadell es mostra molt satisfeta per la creació del servei municipal de cerimònies civils de benvinguda a la comunitat

El Ple Municipal del passat 21 de desembre va aprovar la moció presentada per l’Entesa per Sabadell amb l’objectiu de promoure la creació d’un servei de cerimònies civils de benvinguda a la comunitat. La proposició va ser aprovada amb els vots d’Entesa, PSC i ERC, l’abstenció d’ICV-EUiA i el vots contraris de CiU i PP.

Amb aquesta proposta es completa el ventall de cerimònies civils que l’Ajuntament ofereix per a moments importants de la vida de les persones, com són els casaments, les defuncions i ara els naixements, facilitant un model de celebració per a les persones que volen optar per un tractament laic, aconfessional. Es tracta en definitiva d’un nou avenç en l’assoliment dels drets democràtics per part de la societat.

La celebració d’aquestes cerimònies tindrà com a finalitat manifestar públicament el desig dels seus tutors de què els nous nats pertanyin a la comunitat sabadellenca i el compromís de la ciutat de Sabadell envers els drets civils.

Des de l’Entesa per Sabadell valorem molt positivament que les institucions democràtiques ofereixin serveis que atorguin el protagonisme a la societat civil en tots els seus aspectes i avencin vers la normalització dels valors laics i democràtics de la nostra societat.

Amb aquest nou servei civil els sabadellencs i sabadellenques que així ho desitgin podran optar per un acte de benvinguda a la societat, junt amb l’acte simbòlic d’imposició de nom, per als seus fills i filles, siguin nounats o adoptats, en una cerimònia amb tota la notabilitat i dignitat que es mereix.

Les cerimònies es celebraran a la sala de plens municipal -espai de la màxima representativitat ciutadana- per part de l’alcaldessa o l’alcalde, o per la regidora o regidor en qui delegui i es llegirà un fragment de la Convenció dels Drets dels infants de l’ONU i s’expedirà un certificat on consti el nom del nen o nena, així com el compromís que sigui educat en els valors de la pau, la llibertat, la justícia social i els drets humans.

L’Entesa per Sabadell vol manifestar la seva satisfacció pel fet que s’hagi aprovat aquest nou servei civil que ha impulsat i desitja que puguin gaudir-ne el màxim nombre de persones que tenen una concepció aconfessional de la vida.