L’Entesa per Sabadell demana que els interessos de la ciutat prevalguin per damunt dels econòmics davant l’OPA a CASSA

L’Entesa per Sabadell veu amb preocupació la situació per la que travessa la companyia CASSA i el fet que pugui acabar sent absorbida per AGBAR, a rel de l’OPA hostil que aquesta li ha plantejat. La companyia s’hi juga molt, però Sabadell també s’hi juga molt.

Qui pretén fer-se amb la majoria de les accions de CASSA (un 80%, ja que el 20% de titularitat municipal no es poden vendre en ser la base de l’empresa mixta) és la multinacional francesa SUEZ ENVIRONEMENT, amb seu social a París, ja que AGBAR és una marca d’aquesta companyia francesa des de què, a l’octubre de 2009, es va fer amb la majoria de les accions que posseïa la Caixa.

Sabadell hi pot perdre molt perquè el centre de decisió sobre la companyia i la gestió de l’aigua es traslladaria del sabadellenc carrer de la Concepció a un centre de negocis de la capital francesa. La qualitat del servei, les condicions laborals dels empleats de la Companyia d’Aigües, el control sobre les tarifes, etc. poden veure’s afectats a curt o mitjà termini. La venda de CASSA significaria també una nova pèrdua del pes econòmic de Sabadell.

Per aquest motiu reclamem a totes les institucions i als particulars que són titulars de les accions de CASSA que pensin en clau de servei i en l’economia sabadellenca i no tant en clau de la rendibilitat econòmica a l’hora de prendre decisions sobre l’oferta que ha plantejat AGBAR.

Des de l’Entesa per Sabadell lamentem que un servei bàsic com el subministrament d’aigua estigui subjecte als interessos econòmics i del mercat, en detriment dels interessos de la ciutadania.

Finalment, l’Entesa dóna suport a totes les posicions i accions que s’estan realitzant per evitar que l’OPA sobre AGBAR es faci efectiva i anima a continuar treballant per la qualitat del servei que fins ara ha dut a terme la Companyia d’Aigües de Sabadell.