L’Entesa per Sabadell celebra que el Parlament de Catalunya hagi aprovat la ILP contrària a les curses de braus

Finalment, avui el Parlament de Catalunya ha aprovat la Iniciativa Legislativa Popular ILP que comporta l’abolició de les curses de braus a Catalunya.

L’Entesa per Sabadell celebra aquest fet per diversos motius. En primer lloc perquè és de justícia que deixi de ser un espectacle el patiment i la mort d’un ésser viu i alhora avançar envers el respecte dels animals.

En segon lloc perquè l’aprovació d’aquesta ILP representa un èxit de la implicació i la participació de la ciutadania en els afers col·lectius, fins el punt d’aconseguir canviar la legislació.

Volem recordar que l’Entesa per Sabadell va portar al Consistori sabadellenc una moció a favor de l’abolició de les curses de braus i de suport a la campanya PROU! que impulsava la ILP a favor de l’abolició. Moció que es va aprovar per unanimitat a la Junta de Portaveus del 3 d’abril del 2009. En aquest sentit estem satisfets d’haver col·laborat en l’aprovació d’aquesta prohibició.

Des de l’Entesa per Sabadell defensem els valors de respecte a la natura i als éssers vius, la cura del medi ambient en totes les seves vessants i l’educació basada en el respecte i la convivència.

Finalment, volem felicitar a totes les persones, entitats i institucions que han impulsat i col·laborat en aquesta campanya i per haver aconseguit l’abolició de les curses de braus.