Inspecció de Treball obliga l’Ajuntament a modificar la caixa escènica del Teatre Principal

L’Entesa exigeix a l’alcalde que doni explicacions i assumeixi la seva responsabilitat pel cúmul de problemes del teatre

Finalment, l’Ajuntament es veu obligat a resoldre les irregularitats de la caixa escènica del Teatre Principal substituint les escales d’accés a la part superior de la mateixa per tal d’adaptar-les a la normativa, segons el requeriment d’Inspecció de Treball de 22 de juny de 2010.

Aquest requeriment conclou el llarg procés des de què el novembre de 2007 Inspecció de Treball va ordenar a l’Ajuntament que resolgués les deficiències existents a les escales, arran d’una petició del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de l’Ajuntament de Sabadell el febrer de 2007 motivada per les irregularitats detectades en el teatre acabat d’inaugurar. Durant tot aquest temps els responsables municipals han intentat eludir la seva responsabilitat enlloc de resoldre les irregularitats que afectaven a la seguretat dels treballadors i treballadores del teatre.

Aquestes irregularitats ja van ser advertides a l’alcalde i denunciades públicament per l’Entesa per Sabadell el febrer de 2007, però el govern va continuar actuant irresponsablement.

Amb aquesta actuació confiem que es tanqui el llarg episodi de despropòsits que el Teatre Principal ha viscut des de la seva inauguració, fruit de la precipitació amb què l’Equip de govern va actuar a l’hora d’inaugurar-lo, i que la seguretat del conjunt del teatre estigui completament resolta.

A més de tot l’episodi relacionat amb la seguretat del conjunt del teatre i la coordinació i seguretat del personal, el Teatre Principal ha sofert altres fets que han posat de manifest problemes de construcció:

 Abril 2009. Caiguda d’una peça de pedra de grans dimensions de l’aplacat de la façana del carrer de Sant Pere des de l’alçada d’uns 10 metres a la via pública. El cost l’assumeix l’empresa constructora.

 Febrer 2010. Ruptura de la caldera de climatització provocant la inundació de la sala tècnica. Cost de substitució: 23.000 euros.

 Juliol 2010. Substitució escales accés caixa escènica. Cost: 35.000 euros.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem un fet preocupant que en tres anys i mig des de la seva inauguració després de ser totalment rehabilitat, amb un cost molt elevat, hagin succeït aquest tipus de deficiències.

Es tracta d’una demostració més de la manera d’actuar per part del govern municipal, amb precipitació, manca de rigor i malbaratament de diner públic.

L’Entesa per Sabadell reclama al govern municipal, com a únic responsable d’aquesta situació, i a l’alcalde en particular, que assumeixin la seva responsabilitat en tot aquest procés i donin explicacions públiques.