L’Entesa per Sabadell reclama al govern municipal més interès per recuperar la Casa de la Maternitat per a la ciutat

La Casa de la Maternitat, ubicada al carrer de l’Illa, és un edifici que forma part del nostre patrimoni pel seu valor arquitectònic i històric. Va ser projectada per l’arquitecte Josep Renom i construïda entre els anys 1922 i 1926 com a Clínica de Puericultura i Maternitat. La Generalitat de Catalunya en té la titularitat i en els darrers anys ha allotjat diversos serveis i entitats culturals.

Des de fa temps l’edifici pateix diverses patologies constructives i deficiències d’accessibilitat degut a la maca de manteniment que ha patit al llarg dels anys i fa poques setmanes la Generalitat l’ha clausurat preventivament, fet que ha comportat que Òmnium Cultural l’hagi hagut d’abandonar les dependències que ocupava.

L’octubre de 2008 el Ple municipal va aprovar a proposta de l’Entesa per Sabadell una moció que tenia com a finalitat recuperar la Casa de la Maternitat per a la ciutat. S’instava la Generalitat de Catalunya a dur a terme les obres de rehabilitació i d’adequació necessàries i a cedir la seva titularitat a l’Ajuntament de Sabadell, amb l’objectiu d’ubicar-hi un casal de la llengua on s’hi puguessin instal·lar diferents entitats i ens que treballen per la promoció de la llengua catalana.

Tot i aquest compromís unànime del Consistori, el govern es va limitar a traslladar l’acord del ple municipal a la Generalitat, el febrer de 2009, sense però fer posteriorment cap més gestió per tal que la rehabilitació fos una realitat.

L’Entesa per Sabadell lamenta aquesta actitud de passivitat i de desinterès per part del govern municipal pel patrimoni arquitectònic u cultural i li reclama que posi l’interès i faci les gestions necessàries per recuperar per a la ciutat la Casa de la Maternitat quan abans millor.