L’Entesa per Sabadell no recorrerà la sentència de l’Audiència Nacional però exigirà que s’anul·li el conveni sobre la caserna

Després de d’estudiar i valorar la sentència de l’Audiència Nacional amb el gabinet d’advocats que han portat el recurs contenció de la Caserna, s’ha pogut constatar que es tracta d’una sentència inaudita.

No s’ha tingut en compte la jurisprudència existent en casos semblants de recursos interposats per grups municipals i no és cert que s’hagués interposat fora de termini.

L’Audiència Nacional ha buscat subterfugis per evitar haver-se de pronunciar sobre el fons del recurs. S’ha tret de sobre un cas incòmode al·legant aspectes de forma en absolut justificats.

Davant d’aquesta valoració hi cabria recurs de cassació al Tribunal Suprem per considerar que la sentència dictada per l’Audiència nacional es basa en proves errònies o que no se n’han considerat altres de vàlides.

Tot i l’interès d’anar al fons del que va motivar interposar el recurs, finalment Entesa per Sabadell ha decidit no recórrer la sentència per diversos motius: el canvi de la conjuntura econòmica i política respecte de l’any 2006, la poca confiança en els tribunals de justícia, el temps per obtenir la sentència definitiva i el cost del procés han pesat decisivament a l’hora de decidir no interposar el recurs de cassació.

Reiterem una vegada més la importància d’haver interposat el recurs contenciós. Tot i no haver pogut obtenir una sentència que l’anul·lés, s’ha evitat que es materialitzés el conveni signat entre l’alcalde Manuel Bustos i el ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba, segons el qual la ciutat havia de donar un solar de propietat municipal al Ministerio de l’Interior i pagar 3 milions d’euros per construir una nova Caserna de la Guàrdia Civil. La contrapartida era recuperar l’actual caserna que, de fet, ja és de propietat municipal i està inscrita en el Registre de la Propietat des de 1999.

Si a l’any 2006 era un autèntic despropòsit regalar el patrimoni col·lectiu per recuperar un immoble de propietat municipal, actualment amb la greu situació econòmica municipal seria una intolerable agressió a la ciutat.

En aquest sentit, des de l’Entesa per Sabadell exigirem a l’alcalde Manuel Bustos que l’anul·li aquell conveni.