L’Entesa per Sabadell celebra que l’OAMA recuperi el seu paper central en el procés de debat i definició del nou projecte del Museu Tèxtil

L’Entesa per Sabadell valora molt positivament el fet que el Consell Rector de l’Organisme Autònom Local de Museus i Arxiu Històric de Sabadell (OAMA) recuperi el seu paper central en el procés de debat i de definició del nou projecte museístic del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera de Sabadell.

L’OAMA ja va ser en el seu moment, entre els anys 1994 i 1997, el marc de debat i de treball a l’entorn del primer projecte museístic d’aquest museu, en tant és l’organisme amb personalitat jurídica que gestiona els museus municipals i l’Arxiu Històric de Sabadell i que té la responsabilitat sobre el patrimoni històric.

La composició de l’OAMA és molt àmpli, amb representats els grups municipals i diverses entitats públiques i privades, entre les quals l’Acadèmia de Belles Arts, Caixa d’Estalvis de Sabadell, Delegació del Vallès del COEIC, Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants de Sabadell, Fundació La Mirada, Col·legi Notarial de Catalunya, Subdirecció General d’Arxius de la Generalitat de Catalunya, i Unió Excursionista de Sabadell.

L’Entesa per Sabadell es mostra molt satisfeta pel fet que el govern municipal finalment hagi accedit a considerar l’OAMA com el marc més idoni per definir els treballs a l’entorn del nou museu, arran de la moció presentada pel Grup Municipal d’Entesa al ple municipal, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals.

Confiem que aquest organisme sigui convocat ben aviat i comenci a planificar el procés de definició del futur Museu de la Indústria Tèxtil Llanera de Sabadell.