L’Entesa per Sabadell dóna suport a la campanya que implica els escolars per sensibilitzar sobre el respecte per l’espai públic

L’Entesa per Sabadell dóna suport a la campanya que ha plantejat l’Ajuntament de Sabadell amb col·laboració amb diferents centres escolars de la ciutat sota el títol Fem nostra la seguretat de tothom!. Aquesta campanya pretén sensibilitzar els sabadellencs i sabadellenques per tal que els vehicles respectin els espais públics destinats als vianants.

L’Entesa considera molt positiva la implicació de les escoles en aquesta campanya que té per objectiu transmetre els valors de respecte dels drets dels vianants i a favor de la qualitat i seguretat de l’espai públic. En aquest sentit, es pot aconseguir un doble objectiu: potenciar aquest respecte en els que seran els conductors i conductores del futur i que els nens i nenes esdevinguin un canal de sensibilització de les seves famílies.

Tanmateix, l’Entesa reclama que aquesta campanya no quedi com un fet puntual, ni que la responsabilitat d’advertir de l’incivisme de molts conductors i conductores recaigui exclusivament sobre els nois i noies, sinó que l’Ajuntament vetlli en tot moment per la seguretat de les persones en l’espai públic que, lamentablement, sovint està ple de vehicles que envaeixen voreres i passos de vianants com a conseqüència de l’incivisme i de l’excessiva permissivitat de les autoritats municipals.

Aquests incompliments dels principis més bàsics de la convivència han estat denunciat nombroses vegades pel Grup Municipal de l’Entesa sense que, malauradament, haguem apreciat millores substancials.