L’Entesa per Sabadell revela que el PSC ha retirat la querella que havia interposat contra l’Entesa arran de les irregularitats del circuit de Bici-trial

RP-100309-Bicitrial-01

Antecedents:

 El mes de març de 2006, el Grup municipal d’Entesa per Sabadell va denunciar les irregularitats comeses pel govern municipal en la contractació de les obres del Bici-trial i de l’ampliació del circuit de monopatins en el si del Parc Catalunya.

 El 26 de juny de 2006, el Sr. Joan Manau, primer Tinent d’alcalde, va interposar en el Jutjat de primera Instància nº 1 de Sabadell una querella criminal per injúries i calúmnies contra el Sr. Isidre Soler, regidor portaveu del Grup municipal d’Entesa per Sabadell, per aquestes declaracions.

 Des d’aquella data el Jutjat d’Instrucció nº 5 de Sabadell ha efectuat les diligències prèvies i s’estava a l’espera de tenir data del judici.

Sorprenentment, el passat dia 12 de febrer de 2010 el PSC va renunciar a l’acció penal i va sol·licitar el sobreseïment de les actuacions.

RP-100309-Bicitrial-01La retirada de la querella interposada pel PSC contra l’Entesa per Sabadell, en què ens imputava un presumpte delicte de calúmnies i injúries, es pot interpretar com una maniobra per evitar que l’ excepcio veritatis, com a prova de la veritat que empara a l’acusat, acabés provant que, efectivament, van existir irregularitats en els procediments d’adjudicació de les obres referenciades.

El PSC ha pres aquesta decisió després de contractar un nou i prestigiós lletrat per portar el cas, fet que fa pensar que un cop analitzats els fets i les proves aportades, va aconsellar al PSC la retirada de la querella, per evitar que el jutge constatés les irregularitats comeses i el cas es tornés en contra del querellant.

Una vegada més el PSC ha posat de manifest que la seva tendència a criminalitzar a qui discrepa de la seva política i a qui denuncia les seves pràctiques irregulars, li fa prendre decisions errònies i que les meres rectificacions no són suficients.

Des de l’Entesa per Sabadell volem denunciar aquesta pràctica acusatòria tant frívola i la utilització temerària i irresponsable dels recursos públics de la justícia. Per aquests motius sol·licitem que el PSC demani disculpes públiques a l’Entesa per Sabadell per inculpar-la d’un delicte sense cap mena de justificació i retirar després la querella sense més.

No obstant això, l’Entesa per Sabadell, que en el seu moment va alertar d’aquestes irregularitats, ara, amb la documentació aportada en la instrucció del procés que acredita que efectivament es van produir, no descarta interposar una querella per dirimir un tema que considerem molt greu.