L’Entesa per Sabadell rebutja que l’accés a l’estació de RENFE de la Plaça d’Espanya es traslladi a l’interior de la plaça

ADIF ha donat a conèixer els detalls del projecte per a la construcció de la nova estació de RENFE de la Plaça d’Espanya. Un dels canvis importants d’aquesta nova estació és que l’actual accés al vestíbul situat al lateral de la plaça, entre l’Avinguda de l’Alcalde Moix i el carrer de l’alcalde Ribé, desapareix i el nou accés a l’estació se situa a l’interior de la plaça.

L’Entesa considera aquest canvi un veritable despropòsit ja que implica que totes les persones que accedeixin o provinguin de l’estació creuin els carrils de circulació de la Plaça d’Espanya amb el corresponent risc d’accidents que això implicaria. Per altra banda es perdria l’actual connectivitat entre l’autobús i el ferrocarril.

Aquesta proposta no aporta cap avantatge ni millora, sinó tot el contrari, és una pèrdua per la connectivitat i comporta un greu risc per a la seguretat viària.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell reclama que no s’executi aquest projecte i que la remodelació de l’actual estació de RENFE respecti l’actual accés.