L’Entesa per Sabadell denuncia el desinterès del govern municipal per conservar la Masia de Can Llong i el patrimoni històric

El govern municipal ha donat a conèixer el projecte del futur Centre Cívic de Can Llong a tocar de l’actual masia que dóna nom al barri. Aquest projecte no contempla la més mínima actuació destinada a consolidar i rehabilitar la Masia de Can Llong, tot i que aquest edifici es troba en un estat d’absolut abandonament i precarietat.

Des de l’Entesa per Sabadell confiàvem que el projecte del nou Centre Cívic contemplaria la intervenció en la històrica masia per evitar la seva progressiva degradació i donar-li un ús complementari al del nou equipament. Malauradament no ha estat així i el desinterès pot acabar definitivament amb la masia.

El maig de 2005 l’Entesa ja va fer arribar al govern municipal una proposta per rehabilitar la masia perquè fos destinada a equipament, amb la finalitat de preservar l’edifici que forma part de la història del barri i de la ciutat i dotar aquesta nova zona amb un espai de serveis dels que actualment està del tot mancada.

A banda d’aquesta proposta, l’Entesa ha reclamat any rere any al govern municipal la inclusió d’una partida pressupostària en el pressupost municipal per a la seva rehabilitació. També ho hem demanat en les propostes per als Fons estatals, sense que el govern municipal hagi considerat aquesta rehabilitació com una prioritat.

Des de l’Entesa per Sabadell volem denunciar aquesta desconsideració que posa de manifest el desinterès del govern municipal per a la conservació de la Masia de Can Llong, fet que comporta condemnar-la a la desaparició si no es realitza una actuació per evitar-ho.

Aquest desinterès forma part del desinterès general que el govern municipal ha tingut pel conjunt del patrimoni històric de la ciutat de Sabadell.

Podeu consultar la proposta a :

http://www.entesa.org/spip.php?article279