L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que no s’atribueixi la preparació d’un debat sobre l’Àrea Metropolitana que no tenia la més mínima intenció de fer

Hem llegit amb absoluta perplexitat l’anunci, en boca del Tinent d’alcalde Luís Monge, que el govern municipal preparava un gran debat ciutadà sobre l’Àrea Metropolitana.

La realitat dista molt d’aquest anunci. Van ser els grups municipals de l’oposició, en concret l’Entesa, ERC i CiU, els qui en el Ple municipal del passat mes de gener van reclamar a l’alcalde que no es podia passar per alt un tema tant important com la pertinença o no de Sabadell a l’Àrea Metropolitana.

L’Alcalde, malgrat tenir poc interès pels debats, va accedir i, arrel d’aquesta petició s’està concretant el format des de la Junta de Portaveus i no pas des del govern municipal. Actualment es troba en la fase prèvia de proposar les persones que puguin participar en una fase interna del debat i en una altra fase pública del mateix.

L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal hagi passat del desinterès a atribuir-se el protagonisme en un tema de gran transcendència, com és la futura organització territorial i el paper que hi ha de jugar Sabadell.

L’Entesa per Sabadell ha defensat sempre que tots aquells temes que afecten al conjunt de la ciutat siguin objecte de debat ampli i plural, per tal que es puguin conèixer les seves implicacions, avantatges i inconvenients i que ajudin a prendre decisions amb el màxim nivell d’acord possible i com una forma d’enriquir la cultura política sabadellenca.