Les CAV donaran suport a les consultes populars sobre l’autodeterminació de Catalunya que es puguin celebrar a la comarca i demanen que es plantegin de forma seriosa des de la societat civil

Les CAV donaran suport a les consultes populars sobre l’autodeterminació de Catalunya que es puguin celebrar a la comarca, tot demanant que es plantegin des de la societat civil.

Les Candidatures Alternatives del Vallès, (CAV), ens congratulem del caràcter democràtic i de l’èxit de la consulta popular sobre la independència de Catalunya celebrada recentment a Arenys de Munt i en destaquem l’exemple de normalitat que va exercir aquesta població del Maresme durant la consulta.

Les CAV donarem suport a altres consultes similars que es puguin organitzar en les ciutats del Vallès tot insistint en què aquestes consultes s’han d’assentar sobre plantejaments populars i unitaris, i han d’estar impulsades des de la societat civil i el teixit associatiu de cada ciutat. Al nostre entendre cal que recullin la reivindicació del dret a decidir per a tota la Nació Catalana en un marc de democràcia per a tots els pobles i nacions del món, i que cal que es plantegin des de postulats profundament democràtics i participatius, tot continuant l’exemple d’Arenys de Munt i altres poblacions que s’hi estan sumant.

La consulta d’Arenys, i altres que se n’estan plantejant arreu del territori català, reflecteixen, en opinió de les CAV, els canvis en la conjuntura política i social, en la consciència de la població catalana.

Les CAV també demanem que no s’utilitzi el tema de les consultes per finalitats electoralistes, tot remarcant que qui ha situat al centre del debat polític l’autodeterminació de Catalunya han estat els impulsors de la consulta d’Arenys de Munt, i ningú altre se n’ha d’atribuir l’èxit. En aquest sentit, l’únic protagonista en les consultes ha de ser el poble català que, amb la seva participació massiva a les urnes pot fer un pas endavant molt important pel dret a decidir el nostre futur com a poble.