Les CAV denuncien les molèsties causades a les poblacions el Vallès per l’Air Race de la Mercè

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès volem donar el nostre recolzament a les queixes expressades per les federacions d’associacions de veïns de Badia, Barberà i Sant Quirze, així com l’Ajuntament de Castellar del Vallès, per les molèsties ocasionades per les avionetes participants en la Red Bull Air Race, que s’ha celebrat el passat cap de setmana a Barcelona i que ha tingut a l’aeroport de Sabadell el seu centre d’operacions.

I és que tot i que el permís per als membres de la competició se cenyia a l’enlairament i l’aterratge des del Vallès, durant aquests últims dies han aprofitat el cel del Vallès per als seus entrenaments i piruetes amb el perill i el soroll que suposa per als veïns atès que els aparells tenen una potència de motor elevada. sobre les seves poblacions.

Davant d’aquests fets volem denunciar l’incompliment de la direcció general de Ports, Aeroports i Costes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que havia assegurat que s’acomplirien els acords establerts el novembre del 2005 entorn de l’aeroport de Sabadell, consistents en la «no-realització de cap festival ni cap tipus d’exercicis acrobàtics» i no ha estat capaç de fer-ho realitat. De la mateixa forma denunciem la incapacitat, o falta de voluntat, d’AENA per controlar el compliment de les seves pròpies normes, així com la pasivitat de la majoria dels governs municipals del pobles afectats.

Per últim emplacem a aviació civil a promoure les sancions que pertoquin als organitzadors de l’event i/o als pilots per la seva trasgressió de les normatives vigents i als governs municipals a sumar-se a aquesta demanda.