A Sabadell també volem un tramvia

Virginia Domínguez - Regidora del Grup Municipal d'Entesa per Sabadell

El director d’Avui Sabadell publica un article que pretén ridiculitzar la proposta de tramvia de l’Entesa per Sabadell i que ignora que aquest mitjà de transport s’està imposant a moltes ciutats europees mitjanes com la nostra, encara que tinguin també una o més línies de ferrocarril.

El tramvia és un mitjà molt accessible i còmode per a tothom (no cal baixar escales), permet situar les parades cada mig quilòmetre i, per tant, aproximar-les a molts usuaris, és un dels transports més sostenibles i, a més, és relativament barat construir-lo.

El tramvia és del tot compatible amb el ferrocarril i l’autobús, ja que cada mitjà dona cobertura a unes demandes de transport concretes. Però a més té molts avantatges. Garanteix una velocitat comercial més alta i més regular, té més capacitat (un sol comboi transporta els passatgers de 4 autobusos) i té una major eficiència energètica.

És per tot això que l’Entesa per Sabadell defensa el tramvia, tant el TramVallès, que facilitaria la comunicació comarcal, com el tramvia per la Gran Via que fes anella per la Ronda Europa i la carretera de Terrassa i Barcelona. A partir de l’estació de Renfe Sud podria comunicar amb Sant Pau de Riu-sec, Badia del Vallès i Barberà.

D’altra banda, també voldria puntualitzar que la nostra proposta de tramvia no és pas nova ni té res a veure amb l’IKEA. Ja apareixia en els nostres programes de govern i més recentment al document de Propostes sobre la xarxa d’infraestructures locals i comarcals que vam presentar el març de 2008.

[Rèplica a un article del director de l’Avui Sabadell, 26/06/2009]