L’Entesa alerta de què el CEIP La Trama patirà massificació per manca de planificació del govern del PSC

La Generalitat de Catalunya té previst reformar de forma imminent l’antic CEIP Nostra Llar, que actualment acull el CEIP La Trama al carrer de l’Estrella. El centre acollirà dues línies per cobrir les noves necessitats escolars de la zona centre.

Per aquest motiu l’Ajuntament va plantejar un Estudi de Detall per a ordenar els espais del nou equipament que, tot i la incorporació del solar de l’antiga nau annexa del carrer Unió, la superfície de 1.242 m2 del total del solar de resulta molt insuficient per a ubicar tots els serveis del futur centre. La Generalitat recomana per un centre de dues línies un solar amb una superfície d’entre 6.000 i 7.000 m2, és a dir, caldria una superfície cinc vegades més gran.

Per ubicar tots els servis en tan poc espai es preveu que el nou edifici que s’ha de construir al carrer de la Unió tingui una planta més del que el planejament urbanístic determina (permet planta baixa + 2 plantes i es construiran planta baixa + 3 plantes) i preveu també sobrepassar la profunditat edificable màxima, generant un prejudici per a les edificacions veïnes i un negatiu precedent urbanístic en vulnerar el propi Ajuntament la normativa que obliga a la ciutat.

Per evitar aquesta situació i millorar el projecte l’Entesa per Sabadell va fer al·legacions a l’Estudi de Detall plantejant que s’incorporés a la superfície del futur centre la finca del carrer de Sant Cugat amb carrer de l’Estrella que el Pla General de 1993 ja preveu com a ús educatiu per a possibles noves ampliacions.

El govern municipal va desestimar aquesta al·legació argumentant que l’expropiació podria dificultar el calendari de les obres. Argument que no deixa de ser simplista, ja que fa més de 16 anys que es coneix la qualificació d’aquesta finca.

Aquest fet posa de manifest la mala gestió que el departament d’urbanisme ha fet d’aquesta tema, en no preveure amb anterioritat el procés d’expropiació de la finca esmentada i la seva incorporació al nou centre. El resultat d’aquesta mala gestió serà tenir un nou centre escolar amb unes espais molt per sota del que requereix un CEIP de dues línies. Però, a més, ni tan sols es presenta una ordenació que contempli una ampliació futura, sinó que simplement s’ignora el Pla General de què ens hem dotat com a ciutat.

L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de previsió i, sobretot, la nul·la receptivitat a del govern municipal en aquesta qüestió, que condemna un nou centre a patir limitacions d’espai i a la massificació.

Adjunts