Fomento vol construir un Quart Cinturó amb 8 carrils i deixa mal col·locat el Govern tripartit de la Generalitat

Finalment el govern central ha parlat clar i ha fet públic, per boca del Secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures el Sr. Víctor Morlán, la veritable intenció del Ministeri de Foment de construir un Quart Cinturó amb 8 carrils, 4 de centrals i 2 més per banda segregats del tronc central.

Aquestes declaracions mostren la veritable realitat sobre aquesta autovia. Madrid decideix el caràcter i el traçat d’una infraestructura que és competència de l’administració central i posa de manifest el que ja intuíem: la nul·la influència del govern tripartit de la Generalitat.

El PSC, que sempre ha defensat d’aquesta autopista (recordem que va ser el sr Josep Borrell, quan era ministre de Foment, qui va desenterrar l’antic projecte de l’època franquista), ha utilitzat l’estratègia de fer creure que era possible introduir canvis en el caràcter i en el traçat del Quart Cinturó per desmobilitzar el moviment d’oposició i fer caure en aquest parany als seus socis de govern, ERC i ICV-EUiA. Ara, però, aquestes formacions queden en fals mentre el govern Zapatero insisteix en què vol tirar pel dret i fer el Quart Cinturó de sempre, es digui com es digui.

L’Entesa per Sabadell reitera una vegada més la seva oposició frontal a aquesta autopista que condemna els darrers espais naturals del nostre rodal i del Vallès. L’Entesa defensa que l’alternativa no passa per variar el traçat sinó per canviar el model, apostant per una planificació territorial i de mobilitat respectuosa amb el territori i els valors dels espais naturals. Una mobilitat basada en el transport per ferrocarril, en la millora de la xarxa viària existent, l’ús responsable del vehicle i l’eliminació de peatges.

Amb aquesta posició diàfana del Ministeri de Foment els motius per oposar-se al Quart Cinturó són més vius que mai. L’Entesa seguirà treballant per defensar el territori i anima a ERC i ICV-EUiA a sumar-se a la recerca d’alternatives d’un model caduc i insostenible.