L’Entesa per Sabadell valora molt positivament els actes de celebració del seu 10è aniversari

logo10anyspetit

L’Entesa per Sabadell valora molt positivament els actes de celebració del seu 10è aniversari, que han tingut lloc al llarg dels mesos d’abril i maig sota el lema Entesa per Sabadell, 10 anys fent ciutat.

La celebració va començar amb la inauguració d’una exposició al Casal Pere Quart, que rememorava la història de la formació civicopolítica i visualitzava el treball que fa a la ciutat des del Grup Municipal i des de la pròpia organització. Pocs dies després l’Entesa va comptar amb la presència de l’exregidor i professor de Relacions Internacionals a la UAB Ferran Izquierdo, que va presentar el seu nou llibre sobre el conflicte entre Israel i Palestina.

logo10anyspetit
El programa també ha comptat amb actes de reflexió i debat. Per exemple, l’Entesa va convidar la catedràtica d’Economia de la UAB Miren Etxezarreta, que va parlar sobre la privatització dels serveis públics. I va organitzar una taula rodona sobre la política avui, que va comptar amb la participació del primer coordinador de l’Entesa, Artur Domingo, l’exregidor de l’AEB de Badia del Vallès Albert Diez i la politòloga i exregidora de l’Altraveu de Castellar, Gemma Ubasart. En aquest bloc, queda pendent la celebració d’un debat amb els portaveus dels grups municipals, que va haver de ser posposat per evitar el solapament amb un acte institucional, i que se celebrarà finalment el proper 17 de juny.

L’acte central de les celebracions es va celebrar al pati del Casal Pere Quart i va comptar amb els parlaments de Dolors Calvet, que va ser la primera portaveu del Grup Municipal, la coordinadora Margarida Massot i els regidors Isidre Soler i Virginia Domínguez. En les diferents intervencions es va destacar el caràcter sabadellenc de l’Entesa, així com la coherència i el treball al servei de la ciutat.

Un altre acte fonamental pel seu caràcter reivindicatiu del rodal i dels espais naturals va ser l’Aplec que es va iniciar amb una caminada des de Can Pagès fins Togores, espais fonamentals en el model de ciutat que defensa l’Entesa.

L’Entesa ha tingut també presència al carrer amb l’habitual parada de Sant Jordi en què enguany, a més del punt de llibre dissenyat per l’artista sabadellenc Ramiro Fernandez, l’Entesa va regalar un llapis commemoratiu. I també amb la grafitada popular al carrer Tres Creus, que va congregar un nombrós grup d’artistes urbans per donar color a la ciutat.

D’altra banda, s’han editat nous materials, com ara el Diari de l’Entesa que s’ha distribuït a totes les llars de Sabadell en el que, sota el nom de 10 anys fent ciutat, mostra un recull de la trajectòria de l’Entesa i el treball fet al llarg d’aquests anys, així com les principals propostes per una ciutat millor a partir d’impulsar una manera diferent de fer política. També s’ha distribuït un CD que recull àmpliament la història de l’Entesa.

L’Entesa va posar fi als actes del 10è aniversari el passat diumenge amb una enlairada de globus a la plaça Doctor Robert.

Amb aquestes activitats l’Entesa per Sabadell ha volgut fer un punt i seguit en la seva activitat, fent un repàs de la seva trajectòria i del seu paper a favor de la ciutat. Però sobretot per visualitzar la importància d’un projecte polític que pensa en Sabadell i decideix a Sabadell per fer avançar la societat sabadellenca a partir d’una nova manera d’entendre i de fer política, basada en el compromís de servei a la ciutat, en la participació, en l’ètica i en l’honestedat.