La Junta de Portaveus aprova la moció proposada per l’Entesa en la que es declara Sabadell ciutat respectuosa amb els animals i contrària a les curses de braus

La Junta de Portaveus del passat divendres 3 d’abril, després d’un intens debat, va aprovar per unanimitat una moció en la que es declara Sabadell ciutat amiga dels animals, respectuosa amb els seus drets i municipi contrari a la pràctica de les curses de braus.

La moció proposada recollia les peticions provinents de persones i col·lectius d’arreu de Catalunya que estan impulsant sota la campanya PROU! una Iniciativa Legislativa Popular a favor de l’abolició de les corrides de toros.

El text aprovat definitivament és el següent:

Sabadell és una ciutat sensible envers els animals i el tracte que han de rebre i ens avergonyeix el fet de convertir en un espectacle el patiment i mort d’un ésser viu.

És voluntat d’aquest Consistori fomentar els valors de respecte a la natura i als éssers vius, la cura del medi ambient en totes les seves vessants i l’educació basada en el respecte i la convivència.

Espectacles com els taurins no estan en consonància amb els esmentats valors i contribueixen a fomentar una educació contrària al respecte a la vida en totes les seves formes i expressions.

Actualment més de 50 municipis de l’Estat ja s’han declarat favorables als drets dels animals.

Per tot l’exposat, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha pres per unanimitat els següents ACORDS:

 Primer.- Declarar Sabadell ciutat amiga dels animals i respectuosa amb els seus drets.

 Segon.- Que Sabadell esdevingui municipi contrari a la pràctica de les curses de braus en el seu terme municipal.

 Tercer.- Traslladar al Parlament de Catalunya que reculli la posició de Sabadell davant una possible modificació de l’actual llei de protecció dels animals.

 Quart.- Fer arribar aquests acords al Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de Catalunya, a la Fundació FAADA, a la Plataforma Animalista de Manlleu i a la Fundació Fauna.