L’Entesa condemna la brutal actuació dels Mossos per reprimir els estudiants i demana responsabilitats

L’Entesa per Sabadell denuncia la brutalitat i la desproporció de les actuacions dels Mossos d’Esquadra que van tenir lloc el passat dimecres a Barcelona per reprimir les protestes estudiantils convocades arran del desallotjament de la Universitat de Barcelona.

L’Entesa considera que els Mossos d’Esquadra van dur a terme diverses càrregues extremadament virulentes d’una manera completament injustificada com mostren les nombroses imatges que s’han pogut veure en diversos mitjans de comunicació i que lamentablement recorden actuacions dels cossos policials en temps predemocràtics. Aquesta actuació és impròpia d’un cos professional, que ha d’estar preparat per reconduir els conflictes i tenir una actitud de contenció i de defensa i no d’agressió.

L’Entesa vol expressar la seva solidaritat amb els estudiants afectats -alguns dels quals són sabadellencs-, els professionals dels mitjans de comunicació i la ciutadania que va ser colpejada indiscriminadament afectant fins i tot menors d’edat.

La gravetat d’aquests fets exigeix la depuració immediata de responsabilitats polítiques, així com la investigació acurada dels fets.