L’Entesa per Sabadell recolza la manifestació del proper dia 22 per denunciar la política ambiental del Govern de la Generalitat

L’Entesa per Sabadell, conjuntament amb les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV, dóna suport i participarà a la manifestació convocada el proper diumenge 22 a la Plaça de Catalunya de Barcelona per denunciar la política ambiental de la Generalitat de Catalunya.

La manifestació, convocada per nombrosos col·lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes en defensa del territori d’arreu de Catalunya, té per objectiu alertar sobre les constants agressions al territori i al medi ambient i mostrar el rebuig a la política del Govern de la Generalitat que, lluny d’impulsar un canvi d’orientació cap un nou model més sostenible, desenvolupa una política neoliberal i continuista.

El tripartit no ha canviat res des de què té responsabilitats de govern. S’ha limitat a tergiversar el llenguatge per tal de maquillar els efectes ambientals però continua amb les polítiques de creixement i de malbaratament de recursos. Això ha decebut a tot el moviment ecologista i a les persones i entitats que confiaven en un canvi decidit de les polítiques ambientals.

La manca de protecció efectiva dels espais naturals; l’impuls del creixement urbanístic enlloc de la contenció; l’aposta per les grans infraestructures viàries; el malbaratament dels recursos hídrics amb el foment de nous regadius i els transvasaments; el fracàs de la política de residus; les noves línies elèctriques com la MAT; el foment de l’agricultura intensiva i l’ús dels transgènics; la destrucció del litoral amb nous ports esportius; la poca decisió davant la contaminació atmosfèrica, etc. són alguns dels aspectes més evidents d’aquesta política insostenible.

A la nostra comarca tenim també nombroses mostres de la política insostenible de la Generalitat: noves autopistes com el Quart Cinturó (Ronda del Vallès) o la interpolar; les AREs; els ecoparcs i l’aposta per la incineració de residus; la pèrdua de sòl agrícola i de la diversitat, etc.

Davant de les greus conseqüències de les polítiques contràries a la sostenibilitat, responsables de la crisi econòmica, ambiental i energètica actual, reclamem un canvi de model polític i econòmic i un canvi en profunditat de la gestió pública. Reclamem una nova cultura de govern que sigui respectuosa amb els valors del territori i que assumeixi com a prioritats les polítiques de mobilitat sostenible, de protecció dels espais naturals en tant que patrimoni del conjunt del país, de foment de mesures per millorar la qualitat de l’aire, de reducció de residus, etc.

L’Entesa per Sabadell anima als sabadellencs i sabadellenques a participar a la manifestació del proper diumenge.