L’Entesa per Sabadell dóna suport a la manifestació en Defensa de l’Ocupació

L’Entesa per Sabadell dóna suport a la Manifestació Comarcal en Defensa de l’Ocupació que tindrà lloc el proper dijous 26 a les 7 de la tarda a la Plaça Marcet.

L’Entesa veu amb preocupació la pèrdua de llocs de treball a la comarca i el conseqüent increment de persones en situacions d’atur, però també la creixent precarietat laboral. En els darrers mesos s’han succeït els tancaments i els expedients de regulació d’ocupació que han posat de manifest la feblesa de l’estructura industrial.

Un dels casos més dramàtics en els darrers dies ha estat el d’ACC Spain, l’antiga Unitat Hermètica, on els treballadors han hagut d’iniciar una vaga per reclamar que se’ls pagui el sou complet i on també plana un ERO que implicaria 45 dies sense feina en els propers mesos.

La manifestació del proper dijous, convocada per CCOO i UGT, és una crida per exigir garanties per a la protecció social de les persones que es quedin sense feina, un augment dels recursos destinats a fer front a l’exclusió social, el desenvolupament íntegre de la Llei de dependència, el rebuig als expedients que no incorporin un pla industrial de futur, la implicació de les entitats bancàries amb seu al Vallès per tal que obrin línies de crèdit a empreses, autònoms i famílies, habitatge públic de lloguer, la millora del poder adquisitiu dels salaris i una aposta ferma per un model econòmic sostenible, basat en indústria innovadora, recerca, educació, ocupació de qualitat i drets de la ciutadania.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem prioritari defensar l’ocupació i la protecció social i que les conseqüències d’una crisi que no hem provocat no les acabem pagant els treballadors i treballadores. És per aquests motius que anima a tots els sabadellencs i sabadellenques a participar a la manifestació.