Ens veiem a Brussel·les!

Isidre Soler Clarena - Regidor portaveu del Grup Municipal d'Entesa per Sabadell

Novament ens diuen que ara no toca, que ara ens trobem en temps difícils i que les reivindicacions identitàries, lingüístiques, nacionals no són prioritàries. Ens diuen que hem de mantenir la renúncia.

Però potser ja és hora de dir prou a què els nostres drets col·lectius siguin menystinguts un dia rere l’altre. Fins quan mantindrem la renúncia a poder decidir sobre el nostre futur? A poder decidir com administrem els nostres recursos, a què els nostres municipis tinguin un finançament adequat, a poder decidir plenament sobre la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra economia, etc.

Potser ja és hora de deixar de banda tantes actituds victimistes i començar a caminar per assolir plenament els nostres drets individuals i col·lectius. Hem de deixar d’una vegada per totes que el nostre futur com a poble depengui de ribots socialistes, de renúncies tripartites o de tribunals constitucionals hostils.

Hem de mobilitzar-nos per dignitat i per exigència democràtica i la iniciativa de portar la nostra reivindicació, al màxim exponent de les institucions que han de vetllar pels drets democràtics, sota el lema 10mil a Brussel·les és un primer pas.

Jo aniré a Brussel·les a dir ben alt que ningú no té legitimat per negar els nostres drets, que ningú no té autoritat política ni moral per negar el nostre futur. Que el que reclamem és simplement poder exercir un dret democràtic elemental com el dret a l’autodeterminació, un principi fonamental dels drets humans. L’Europa dels drets ho ha de saber de viva veu.

Els drets democràtics, ja prims de mena en un país com el nostre, en temps de crisi i de desorientació política corren el risc d’aprimar-se encara més.

Encara que ens diguin que ara no toca, més que mai cal mobilitzar-se.

Ens veiem a Brussel·les!