L’Entesa fa balanç i presenta el seu pla de treball a l’assemblea

Aquest matí l’Entesa per Sabadell ha celebrat la seva assemblea ordinària al Casal Pere Quart amb el lema 10 anys treballant per Sabadell en un ambient cordial i distès, en la que hi ha participat més d’una seixantena de persones.

El primer bloc de l’assemblea ha estat dedicat a fer balanç de les activitats de l’organització sociopolítica durant l’any 2008, a càrrec de la coordinadora Margarida Massot, i de la tasca del Grup municipal, a càrrec de la regidora Virginia Domínguez. També s’han valorat les activitats realitzades en el marc de les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV i s’han aprovat els comptes anuals.

El balanç ha posat de relleu l’extens treball realitzat a favor d’una ciutat al servei de les persones, respectuosa amb el medi ambient i avançada social, econòmica i culturalment. Alhora que ha defensat una correcta gestió dels recursos públics i de l’àmbit públic, així com d’una acció política basada en la transparència, la participació i la defensa dels drets de la ciutadania. L’Entesa ha fet tot aquest treball amb rigor, honestedat i coherència.

Després d’una pausa-cafè, el segon bloc ha començat amb una anàlisi de la conjuntura política, a càrrec del regidor portaveu Isidre Soler. A continuació la coordinadora ha exposat el Pla de treball per l’any 2009, basat en dues línies de treball: les activitats relacionades amb el desè aniversari de l’Entesa per Sabadell i el projecte El Sabadell que volem .

L’Entesa, que va néixer l’any 1999, vol aprofitar aquest aniversari per programar diferents actes de debat i de reflexió política, així com activitats lúdiques adreçades al conjunt de la ciutat. Les activitats programades també s’orientaran a difondre el projecte de l’Entesa.

El projecte El Sabadell que volem, que s’iniciarà al voltant de l’estiu, consistirà en un procés participatiu que tindrà per objecte definir el model de ciutat que l’Entesa defensarà, a partir de conèixer les propostes i les inquietuds de les entitats i a partir de diversos fòrums i debats.

Finalment, l’Entesa ha refermat la seva voluntat de bastir una política municipal pròpia i alternativa, amb voluntat de govern i recollint una àmplia sensibilitat política i social, al mateix temps la voluntat de construir una alternativa d’esquerres basada en una nova cultura política i en una nova manera de fer política, en col·laboració amb les organitzacions que formen part de les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV.

L’assemblea ha acabat amb l’aprovació d’una resolució de suport al poble palestí i una altra per ratificar l’adhesió dels regidors de l’Entesa al Moviment de càrrecs electes Pel Dret a Decidir.