L’Entesa celebra el seu sopar de tardor

L’Entesa per Sabadell va celebrar el passat divendres a l’Espai Polivalent del Nord el seu sopar anual, que va aplegar 200 persones entre adherides i simpatitzants. L’acte es va desenvolupar en un clima lúdic i participatiu del que cal destacar el bon ambient present al llarg de tot el sopar.

L’acte es va iniciar amb els parlaments, conduïts per la coordinadora de l’Entesa, Margarida Massot, que va remarcar la importància del treball polític d’una organització que treballa per Sabadell amb la llibertat de decidir des de Sabadell, sense que ningú condicioni la seva presa de decisions. Va avançar que l’any 2009 s’organitzaran diferents actes amb motiu del 10è aniversari de l’Entesa per Sabadell. A continuació va donar la paraula a Jacint Padró, conseller comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV, de les que forma part l’Entesa, que va posar de relleu la importància de compartir i treballar temàtiques a nivell comarcal i de construir un referent alternatiu d’esquerres més enllà de les realitats municipals.

Virginia Domínguez, regidora del Grup Municipal de l’Entesa, va ressenyar l’acció de l’Entesa i del Grup Municipal en els darrers mesos, tot esmentant els temes més destacats: el contenciós per evitar dilapidar el patrimoni municipal en el cas de la Caserna de la Guàrdia Civil, les rellevants aportacions fetes al projecte de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat, les irregularitats del govern municipal en la gestió del personal i la mala gestió dels diners municipals, l’urbanisme a la carta que practica el govern municipal en casos com el del gratacels de la Gironina, la pèrdua d’equipaments públics com el Complex esportiu Olímpia, etc. També va recordar que l’Entesa havia aconseguit el suport del ple pel que fa a implantar mesures per reduir les bosses de plàstic, recuperar la Casa de la Maternitat com a Casal de la llengua, o començar a operar amb entitats de banca ètica.

Per últim, el portaveu del Grup Municipal de l’Entesa, Isidre Soler, va remarcar la importància del treball polític fet per l’Entesa, no tan sols pel que fa sinó també per com ho fa, amb ètica, transparència, rigor i generositat, aspectes imprescindibles per construir una nova cultura política. També va incidir en la necessitat de canviar l’actual govern municipal, que treballa més pels seus interessos polítics que pels de la ciutat, i per construir una altre Sabadell en el que les persones siguin les veritables protagonistes i que la cultura esdevingui l’element estructurador i no el totxo com ara, entre altres objectius. Va repassar la situació política actual, en que l’Entesa és l’única organització que planteja alternatives al nefast model de gestió del PSC. I finalment va animar als assistents a treballar per a construir un veritable projecte alternatiu, no tan sols per corregir els disbarats del govern Bustos, sinó per bastir una alternativa a la política i a tota societat amb la complicitat i col·laboració del teixit associatiu crític i amb voluntat transformadora.

El sopar, sense residus, va anar a càrrec de la Cooperativa del Casal Independentista Can Capablanca i va continuar amb una actuació musical a càrrec del grup d’animació Xaballa.